SET GOUT

Assalamualaikum :)

Sedarkah kita bahawasanya makanan yang kita makan pada masa kini lebih bersifat ekspress! Tengok je fastfood. Dahla fast, boleh drivethru lagi hehe. Take away pun ada malah sedap!!! ^-^

Tapi dalam sedar tak sedar betul ke cara pemakanan kita ni? 

Hari ini Ani nak bercrita tentang gout

Tahukah anda sakit gout berkait dengan cara pemakanan. Malah, hampir semua pesakit gout gemar memakan daging! dan ada daripadanya suka makan seafood! 

Kebiasaannya , gout terjadi bagi kaum lelaki dalam lingkungan usia 30- 60 tahun.

Tanda-tanda seseorang mengalami penyakit gout :

  • Tempat serangan utama:  ibu jari kaki
  • Rasa sakit di ibu jari kaki : bengkak , merah dan panas
  • Rasa seperti dicucuk-cucuk
  • Sakit-sakit sendi 
  • Payah untuk berjalan
  • Penyakit datang secara tiba-tiba
Gunakan Ais untuk meredakan bengkak?
NO!

Kenapa?

Gout terjadi disebabkan pembentukan kristal asid urik! . Jangan sesekali meletakkan ais untuk meredakan bengkak. Ya! Mungkin hilang rasa sakit sebentar tapi untuk keadaan lama ianya boleh menjadi lebih mudarat .

Bagaimana untuk membantu dalam proses pemulihan?

Shaklee ada supplements untuk pesakit gout:
Performance Drink + Omega Guard + Alfalfa

Kita bincang satu-persatu! Let's Go ;)

PERFORMANCE DRINK

  • Membantu badan bagi mengandungi kandungan gula dan air yang mencukupi agar tidak berlakunya dehidrasi. 
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit penting bagi membantu mencegah penyahidratan
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah 
OMEGA GUARD
  • Mengurangkan radang sendi
  • Penting pengambilan omega agar sebelum bengkak menjadi dengan lebih teruk
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Daripada minyak ikan. Mengandungi DHA dan EPA yang baik untuk kesihatan
ALFALFA
  • Mengurangkan toksin dalam badan
  • Kaya dengan nutrisi mineral surih
  • Mengandungi Vitamin A, C, E, fosforus dan zat besi
Terbaiknya, Supplements Shaklee selamat lebih daripada 80, 000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan ia berkesan dan tulen.

Berikan senyuman kepada yang tersayang :)

Berminat sms/whatsapp Ani  014-7222642 untuk maklumat lanjut.

Thank you :)



KENAPA SAYA SUKA JUAL SHAKLEE ^_^

Assalamualaikum :)

Yeay!! Hari ini untuk Ani meluahkan perasaan kenapa Ani suka jual Shaklee!!

Serooonok taw menjual ni hehe. 

Sebelum menjual, of course kena jadi ahli Shaklee dulu ^-^

Kenapa Ani seronok?

  • Masa very flexible. Ikut kita. (Senyum sampai telinga :))
  • Dapat ramai kawan! Yes , kenal kat fb, blog, whatsapp.. and the most important is bila kawan lama kita rapat balik sebabnya muka Ani jual Shaklee. hehe. ;)
  • Group yang best ^-^ Group apa? Bila menjual Shaklee ni ada groupnya. Ani ada mak, nenek, moyang. Bertanya, berkongsi ilmu.. Best!! :)
  • Bila dapat feedback positive dari customer. Alhamdulillah. walaupun supplements hanya membantu dalam proses penyembuhan, dan Ani tahu Allah yang Maha Menyembuh. Tapi, bila dengar ada feedback yang baik, gembira taw.Alhamdulillah !
  • Tengah bulan dapat duit hehe. Ye, Ani tahu, gaji mostly dapat akhir bulan, tapi Shaklee bagi bonus tengah bulan.  In sha Allah , kira ada rezeki tengah bulan tu :)
  • Lagi banyak dapat ilmu baru. Sebabnya selama ni, masa tak join jadi ahli Shaklee, tak tahu pun badan ni elok makan apa, perlu apa, bedal je semua. huhu Memang tak fikir masa depan apa jadi dengan diri sendiri. Percayalah, supplements ni penting untuk badan kita!.
  • Lagi seronok, Ani boleh simpan duit lebih hehe. Sambil berbusiness, sambil menyimpan dan sambil memberi. Memberi dari sudut apa? Beri apa yang kamu suka hehe. Treat family ke, tolong orang , infaq, and beri ilmu sedikit (sharing knowledge), beri senyuman (skunk ani tengah senyum, jadi sila senyum hehehe :D ) senyum kan sedekah!.
  • Simpan duit pulak ikut kitalah, simpan bagi banyak sikit nak bayar hutang ptptn terus, nak kahwin, nak bercuti, kira buat side income at the same time savings.
  • Seronok dengan Shaklee ni sebabnya malam ani tak terikat kena pergi talk ni ke, talk tu ke, kalau ada , its up to you nak pergi ke tak. And bestnya group ani if ada ilmu pape just through phone je. Best x?
  • Lagi satu Ani suka, sebabnya Ani boleh beli barang promotion :) Siapa jadi ahli Shaklee, dia boleh membeli promotion yang Shaklee buat. (Senyum lagi lebar)
Paling penting : 

Ani dapat bantu orang. Perasaan bila kita dapat bantu orang, Sungguh.. indah sangat!. Lagi bila ani dengar feedback yang positive, mana mungkin Ani dapat perasaan ni kalau diri Ani sendiri tak bantu orang. Ani suka jual Shaklee, sambil bekerja, ani  dapat bantu mereka. Alhamdulillah ^_^

 "Kadang-kadang sesuatu itu tak perlu berbicara, tapi cukup untuk faham dari tulusnya mata"

Selepas panjang lebar berbicara kenapa Ani seronok, meh ani kongsikan Benefit jadi Ahli Shaklee :)

  • Anda dapat membeli dengan harga ahli
  • Beli barang terpulang kepada anda prefer mana satu, sama ada pergi ke branch/hq atau beli kat web Shaklee (make sure jadi ahli dulu ^_^ )
  • Bila anda membeli melebihi 150uv, anda akan dapat point.
  • Nak taw x? point tulah yang akan bertukar menjadi bonus. bonus itulah duit hehe
  • Bonus ada yang dapat, 2, 3,4 angka bergantung kepada usaha anda :)
  • Perlu di ulang, bonus tulah yang masuk tengah bulan ;)
  • Anda berhak untuk beli barang promosi yeay!!(ini saya seronok hehe)
  • Berpeluang dapat insentif tambahan selain bonus setiap bulan mengikut pangkat kita :)
  • Anda juga berpeluang untuk mendapat bonus kereta yang di bayar setiap bulan apabila mencapai pencapaian tertentu
  • Paling best, boleh pergi umrah, bercuti .. best kan? ( tertakluk kepada terma dan syarat. )
Sebenarnya, seronok bila kita tahu kita ada jalan dan kita tahu kita mampu untuk menaikkan taraf hidup keluarga kita :) Semuanya perlukan keberanian untuk maju satu langkah ke hadapan dan terus ke depan!!.
 In sha Allah :)


Jadi, 
Bagaimana untuk menjadi Ahli Shaklee?

 * Bayaran sekali seumur hidup RM 75 (Semenanjung Malaysia) atau RM85 untuk Sabah & Sarawak
atau
* Membeli produk shaklee melebihi 200uv, anda berhak untuk mendapat keahlian percuma

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee sms/whatsapp Ani 0147222642 :)

Terima kasih :) 

ALFALFA

Assalamualaikum :)

Hari ni Ani nak kongsikan tentang Alfalfa :)
atau lebih di kenali sebagai 


The Father of All Foods

Kenapa hari ni nak bincang Alfalfa Ani? 

Because of this ^_^
Actually Ani nak tanya khabar tapi Alhamdulillah dengan keizinan Allah, asthma customer ani menunjukkan pengurangan. Benar, supplements membantu kepada proses pemulihan dan untuk makluman semua, customer ani baru amik 2 minggu Alfalfa. :)

Terbaik kan?

Semua dengan izin-Nya

Baik!

Alfalfa bentuknya bagaimana?
Begini ^_^


Alfalfa adalah sumber klorofil pigmen dari tumbuhan semulajadi, vitamin dan mineral surih. 

Apa kelebihan Alfalfa? 

  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  • Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolestrol
  • Mambantu merawat asthma
  • Membantu masalah alergi dan eczema
  • Melegakan sembelit
  • Bertindak sebagai milk booster
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Menuetralkan asid dalam badan

Shaklee hanya menggunakan alfalfa yang terbaik yang mana tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuklah kalsium, fosforus, zat besi, magnesium serta klorofil, bioflavonoid dan pelbagai mineral surih dan vitamin.

Bestnya tentang supplements Shaklee adalah anda inginkan satu manfaat tapi  sebenarnya pelbagai manfaat yang anda dapat dalam supplements Shaklee :)

Jadi, jangan tunggu-tunggu


Berminat, sms/whatsapp Ani 014-7222642 @ like fb Luvsupplements untuk keterangan lanjut .

Thank you :)

SET KURUS PART 2 :)

Assalamualaikum :)

Kali ni tentang Set Kurus lagi tapi lagi mendalam :)

Kita pergi step by step :).

SET KURUS Shaklee terbahagi kepada 3 bahagian iaitu :



Mari bincang satu-persatu :)

BUANG LEMAK


ALFALFA

Apa kelebihan Alfalfa untuk kurus?

  • Kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolestrol
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • Menuetralkan asid dalam badan
Alfalfa sumber klorofil pigmen tumbuhan semulajadi, vitamin dan mineral surih. Ia terkandung di dalam Alfalfa Complex :)
Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu :)

HERB-LAX

Kelebihan Herb-Lax :)
  • Meningkatkan proses pencernaan secara lawas
  • Mengurangkan sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Membersihkan usus
  • Memudahkan fungsi usus dalam badan 
  • Mengurangkan bau badan
Herb-Lax adalah julap lembut untuk kegunaan sekali sekala yang mana ia menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan. :)

BAKAR/MENGHURAI LEMAK


OMEGA GUARD

One of my favourite products:)

Fungsi? 
  • Membakar dan mencairkan lemak
  • Menstabilkan paras gula dalam darah
  • Mengaktifkan hormon leptin yang membakar lemak
  • Melicinkan perjalanan darah
  • Menurunkan paras kolestrol
Omega Guard membantu untuk membakar lemak . Mengandungi 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi :). Satu hidangan Omega Guard menyediakan 990mg asid lemak omega 3. Sekali lagi di ulang, minyak ikan is the best taw :)


LECITHIN

Kelebihannya :)
  • Memecahkan lemak
  • Mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan sembelit
  • Menurunkan paras kolestrol dalam serum
  • Mengandungi asid lemak yang penting untuk tubuh
  • Melindungi hati
Ia sumber semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul memberikan 3.1g kolina yang kaya dengan lesitina :)


BINA OTOT 

SOY PROTEIN ISOLATE POWDER


Kelebihannya? :)
  • Mengoptimumkan penyerapan nutrein
  • Membantu mengurangkan rasa lapar
  • Membekalkan tenaga berpanjangan
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur
  • Membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
  • Membantu menyokong sistem imun
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal
Tahukah anda?

ESP adalah dari sumber protein biologi yang berasaskan tumbuhan semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya taw :)

CINCH SHAKE MIX


  • Tinggi serat
  • Membakar lemak dan mengekalkan otot
  • Mempunyai 3 perasa vanila, coklat dan cafe latte
  • Cepat mengurangkan lemak badan
  • Minuman pengurusan berat badan yang berkesan
  • Membantu mengekalkan rasa kenyang dalam tempoh lama
Cinch Shake Mix mempunyai rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan :). Membuatkan preut berasa kenyang kerana kandungan protein tinggi serta soya yang tidak di ubahsuai genetiknya :)

Minuman segera dan berkhasiat :)


Cadangan Set Kurus :


Banyak lagi sebenarnya cadangan set kurus :))

Nak kurus? 
Nak rasa yakin dengan diri sendiri?

Berminat, sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk maklumat lanjut 

Jangan tunggu ye
Terima Kasih :)

SET KURUS PART 1 :)

Assalamualaikum :)

Bertemu kembali untuk Set Kurus Part 1. :)
(gitu ada part mengepart ;P )


OK. Apa yang ingin di bincangkan? 

Tentang ini :)
ALFALFA :) HERB-LAX :) LECITHIN

Baik!

ALFALFA
Alfalfa ada besar dan kecil (seperti di atas ^-^ )

Tahukah anda Alfalfa di panggil sebagai The Father of All Foods :)

Kenapa?

Sebab Alfalfa merupakan pusat pengumpulan nutrein. 

Ya! :)

Akarnya mengunjur sedalam 6 meter ke bawah yang mampu menyerap pelbagai zat dan mineral dalam mendapan tanah . :)

Alfalfa juga mengandungi Vitamin A, C, dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Tugas Alfalfa untuk set kurus adalah membuang lemak dan toksin :)

Kelebihan Alfalfa :


  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolestrol
  • Melegakan rasa kebas, sakit sendi dan keletihan
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • Menuetralkan asid dalam badan
  • Melegakan sembelit
  • Merawat asthma
  • Milk Booster
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
Alfalfa Complex di bangunkan sendiri oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an :) Shaklee hanya menggunakan alfalfa yang terbaik tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai zat, kalsium, fosforus, zat besi, magnesium dan perlbagai lagi :) 

Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu :)

HERB-LAX
Tahukah anda?

Setiap sel, tisu dan organ tubuh badan kita amat bergantung kepada sistem penghadaman yang baik .

Jadi :)
 Shaklee Herb Lax menyokong pelawasan yang teratur. 


Herb-Lax adalah julap lembut yang di gunakan sekali sekala untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semula jadi tubuh badan kita :)


Apa kelebihan Herb-Lax?

  • Meningkatkan proses pencernaan secara lawas
  • Mengurangkan sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Membersihkan usus
  • Menudahkan fungsi usus
  • Membuang toksin dalam badan
  • Mengurangkan bau badan
  • Menghilangkan jeragat
Akhir sekali :)

LECITHIN
 
Yeay! Lecithin ini juga popular taw :)

Kelebihan Lecithin :)
  • Memecahkan lemak
  • Menolong mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan sembelit
  • Menurunkan paras kolestrol dalam serum
  • Mengandungi asid lemak yang penting untuk tubuh
  • Melindungi hati
  • Menggalakkan fungsi optimum otak
Akademi Sains Kebangsaan menyatakan kolina penting untuk diet harian kerana fungsinya yang menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Ianya adalah sumber semulajadi dari kacang soya :)

Ini adalah salah satu set untuk Kurus. Ada lain bakal menyusul 
In sha Allah :)

Seperti di janjikan, Ani ada nak sedikit info berkenaan 
Omega Guard Vs Lecithin.

Harus diketahui kawan-kawan, Lecithin menghurai lemak secara kecil-kecilan manakala Omega Guard ianya membakar lemak. Boleh di ibarat Omega Guard seperti Lancer (wah!! hehe lagi laju la maksudnya compare dengan Lecithin )

Begitulah :)

Sampai di sini sahaja untuk hari ini :)

Pertanyaan lanjut, berminat sms/whatsapp 014-7222642 atau boleh like fb Luvsupplements

Thank you :)


VITAMIN UNTUK ANAK ANDA :)

Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)

Hari ni update blog awal daripada biasa.
Alhamdulillah Allah bagi keringanan untuk hari ini.
Semoga kita semua diberkati Nya ..In sha Allah :)

Baik! Vitamin untuk anak anda :))
Suka cita di maklumkan bahawa Vitamin yang terlibat adalah Cheweable Vitamin C, Mealshakes dan Omega Guard :) 

Bila bercerita tentang Vitamin untuk anak anda (senyum :) ) , Ani teringat masa kecik-kecik dulu. Mama selalu bagi Vitamin C untuk kami adik beradik. Dan bagi Ani pulak, kalau Ani makan Vitamin C masa tu dah kuat habisla hehe. Siap tunjuk kat kawan makan Vitamin C , dan adalah 1 hari tu bagi dekat semua kawan yang kat rumah nak berkongsi kegembiraan makan vitamin C hehe (nostalgia betul ) lepastu teruskan dengan aktiviti bermain. Betul-betul rasa mama adalah mama terbaik yang Ani ada dan tak mungkin ada pengganti dunia akhirat. Saya sayang Mama saya ^_^

Ibu selalu ingin memberikan yang terbaik untuk anak-anaknya baik dari segi agama, kesihatan, akademik, pergaulan dan sebagainya. Percayalah, wahai anak, Ibu bapa sentiasa menyayangi kita, menghulurkan bantuan di kala kita susah dan senang.

Baik, teruskan :)

Mari kita pergi satu persatu untuk Vitamin Anak Anda Yeay!! :))

CHEWEABLE VITAMIN-C

Ani rasa  Ibu Bapa banyak memberikan anak mereka Vitamin C :) 

Jadi apakah kelebihannya?

  • Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging 
  • Baik untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan
  • Membantu mengekalkan pertahanan semula jadi tubuh badan
  • Perasa sitrus :)
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang sukar menelan tablet
  • Membantu mencegah jangkitan dan selsema
  • Antioksidan yang kuat : melawan radikal bebas

MEAL SHAKES
Ini dia, makanan segera tanpa waswas. :) Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi untuk anak anda :))

Seharusnya dan sepastinya Ani faham :) kanak-kanak memang tak nak duduk diam. Berlari sini dan berlari sana, di waktu kanak-kanak inilah otak mereka berkembang,  meneroka apa sahaja yang ada di hadapan mata mereka dan satu lagi mereka sangat memilih makanan. Ada sesetengahnya, tak nak makan sayur.

Jadi, Meal shakes adalah makanan yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendah glisemik yang mempunyai 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat :)

Nak tengok apa yang terkandung dalam Meal Shakes? Tara.. :)
Banyak kan?

OK, Apa kelebihannya?
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu di beli
  • Kaya dengan sumber kalsium
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Glisemik indeks yang rendah
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
  • Juga, ini adalah hidangan segera bagi para atlet :)
Apa khasiat Meal Shakes untuk anak anda? :)
  • Anak lebih cergas dan bertenaga
  • Anak lebih fokus terhadap pelajaran
  • Meningkatkan sistem imun anak anda
  • Mengatasi masalah asma dan sembelit
  • Mengatasi masalah kurang selera makan
  • Mengurangkan masalah obesiti anak anda
  • Menambahkan berat badan bagi kanak-kanak yang terlalu kurus
OMEGA GUARD
Tidak dapat dinafikan Omega Guard mampu memberikan kesihatan terbaik untuk kanak-kanak

Apa kelebihannya bagi kanak-kanak?
  • Memelihara kesihatan otak dan penglihatan
  • Meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak (Anak lebih cepat menangkap sesuatu dan bertindak balas dengan sesuatu maklumat)
  • DHA dan gabungan EPA terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah hyperactive dan autisme
  • Memberikan perkembangan dan daya tumpuan yang kuat
Kesemua yang disenaraikan ini sememangnya terbaik untuk anak anda.
Pilih yang terbaik untuk anak anda. 
Kesemua produk shaklee adalah selamat dan mendapat status halal.

Berikan anak anda yang terbaik.
Anak sihat dan cerdas, Ibu Ayah pasti gembira :)

Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 @ like facebook Luvsupplements untuk maklumat lanjut.

Terima Kasih :)


SET SENDI

Assalamualaikum :)

Hari ni Ani nak bersok sek tentang Set Sendi :)


Apa itu sendi?

Sendi atau  Ostheoarthritis adalah salah satu keadaan di mana sendi kita berasa sakit akibat pergeseran di antara hujung-hujung tulang sendi. 

Sesiapa yang mempunyai ahli keluarga yang menghidap sakit sendi, pasti merasa kasihan kerana kesakitan yang mereka alami :( . 

Ani tersentuh hati bila tengok orang yang sakit sendi solat. Alahai kesian sangat. Alhamdulillah kita sihat :)

Terus ke faktor berlakunya sakit sendi.

* Kalau ikut mak Ani, katanya org tu suka berembun malam masa muda-muda, keadaan sejuk jadinya kesan di hari tua huhu Wallahualam

Antara faktornya adalah :

  • Faktor keturunan
  • Orang yang berusia
  • Lebih berat badan
  • Terlalu aktif , lebihnya aktiviti fizikal seperti atlet, buruh dan sebagainya
  • Mengalami masalah otot peha
Baik, terus ke set sendi satu persatu :)

* ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
Salah satu produk yang cepat habis bila Ani nak amik stock. Aisyh.. 

AJHT mengandungi ekstrak Boswellia, ekstrak Jagung dan nutrein lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan juga pergerakan. Ia juga membekalkan glukosamina yang pekat untuk memberikan kesihatan sendi iaitu :

  • Menyokong keselesaan sendi
  • Membantu mengekalkan tulang rawan
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
Selain itu, ia juga
  • Menyokong pergerakan
  • Mengekalkan sendi-sendi supaya kuat dan flexible
Shaklee Advanced Joint Health Tablet 100% bebas daripada kondroitin.

* OMEGA GUARD
Salah satu produk yang Ani suka :))

Apa yang dibantu untuk mengurangkan sakit sendi? 
  • Mengurangkan radang sendi
  • Bertindak sebagai pelincir (membantu bergerak dengan lebih bebas)
  • Melambatkan degradasi tulang rawan
* OSTEMATRIX
  • Memberi lebih kalsium
  • Membina dan mengekalkan tulang yang kuat
  • Mengurangkan gejala sakit sendi
Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk keterangan lanjut :)

Terima Kasih :)


SET DARAH TINGGI

Assalamualaikum :)

Seperti tajuk di atas iaitu Darah Tinggi.


Ingat time kecik-kecik dulu, memang ani set dalam minda siapa yang ada darah tinggi dia suka marah sebabnya darahnya tinggi hehe. (pandangan zaman kecik dulu)

Tapi apa itu Darah Tinggi?
Darah Tinggi atau Hypertension merujuk kepada tahap tekanan darah meningkat lebih daripada biasa 

Selalu kita tengok untuk membaca tekanan darah ada dua nombor iaitu bacaan atas dan bacaan bawah.

* Fokus ye tentang bacaan atas dan bacaan bawah *

Bacaan atas merujuk kepada apa?
Bacaan atas merujuk kepada tekanan yang berlaku ke atas pembuluh arteri atau senang nak faham denyutan jantung

manakala


Bacaan bawah pula merujuk kepada tekanan semasa jantung berehat di antara pengepaman. (tekanan diastolik)

Sebab itulah kalau nak buat bacaan darah Doctor suruh sama ada kita baring mahupun duduk sebab posisi itulah yang terbaik untuk bacaan darah :)


Baik! :)


Sekarang kita dah taw bacaan atas dan bacaan bawah. Jadi bagaimana nak taw normal ke tidak? 

Begini :

  • Untuk Normal , bacaan atas < 120 manakala bacaan bawah < 80
  • Untuk Pra Hypertensi, bacaan atas 120-139 manakala bacaan bawah 80-89
  • Bagi Hypertensi Peringkat 1, bacaan atas  140-159 dan bacaan bawah 90-99
  • Akhir sekali Hypertensi Peringkat 2, bacaan atas < 160 dan bacaan bawah < 100
Punca berlakunya tekanan Darah Tinggi :
  • Penyempitan arteri
  • Isi padu darah lebih dari normal
  • Denyutan jantung lebih cepat 
  • Strok
  • Gangguan penglihatan mata 
  • Kerosakan buah pinggang
  • Pengambilan alkohol yang berlebihan
  • Sejarah keluarga
SET DARAH TINGGI 
OMEGA GUARD & GARLIC COMPLEX

OMEGA GUARD
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Melancarkan saluran dan peredaran darah
  • Membantu dan mengekalkan tekanan darah
  • Mengurangkan kesakitan @ ketegangan leher @ sakit kepala
  • Merendahkan kolestrol
  • Menghindarkan pembekuan darah dalam badan
GARLIC COMPLEX
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mengurangkan bekuan darah
  • Menurunkan kolestrol dan kelikatan darah
  • Anti bakteria dan anti viral
  • Menghalang strok
  • Meningkatkan imunisasi/pertahanan badan
Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk maklumat lanjut :)

Terima Kasih :)

SET JANTUNG :)

Assalamualaikum :)

Terus ke topik :


 JANTUNG :)

Beginilah struktur jantung :)

Tahukah anda?


Jantung kita tidak pernah berhenti bergerak? Jantung adalah salah satu anugerah Allah kepada kita. Jangan lupa ucap Alhamdulillah. :) Mengikut kajian juga ( Ani tak ingat, tapi pernah baca) setiap degupan jantung kita bila di analyze sebenarnya menyebut Allah, Allah, Allah. Besarkan kekuasaan Allah. Subhanallah.


Penyakit jantung terjadi disebabkan oleh penyempitan pembuluh arteri yang mengalirkan darah ke otot jantung. Apabila penyempitan berlaku secara serius, maka terjadilah serangan jantung.

Tanda mempunyai penyakit jantung

  • Sesak nafas
  • Selalu rasa kepala pusing dan pengsan
  • Jantung berdebar-debar disebabkan oleh palpitasi
JANTUNG BERHENTI BOLEH MEMBAWA MAUT

Penyebab penyakit jantung 
  • Merokok dengan banyaknya
  • Makanan yang berlemak atau kolestrol tinggi
  • Diabetis mellitus
  • Kurang bersukan
  • Kegemukan
  • Minum minuman beralkohol
  • Radikal bebas

Terus ke topik asal :


SET JANTUNG :)
BAIK!
OMEGA GUARD & CoQ HEALTH PLUS

Kita pergi satu-persatu :)

OMEGA GUARD 

Seperti mana yang diketahui, Omega Guard memang tiptop. Ani bagi 5 stars untuk Omega Guard. Sekali lagi di ulang Omega Guard dari minyak ikan :) 

Apa yang Omega Guard buat ?
  • Menurunkan kolestrol dalam darah 
  • Mengurangkan radang sendi
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Mengawal tekanan darah
Perlu diketahui, satu penyelidikan telah dibuat tetapi bukan muktamad menyatakan bahawa pengambilan asid lemak omega 3 iaitu merujuk kepada DHA dan EPA mampu mengurangkan risiko penyakit jantung. Ianya dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular dan membantu memelihara tekanan darah.


CoQ HEALTH PLUS

Atau kita panggil CoQ10 membantu untuk merawat penyakit jantung! :) Seperti mana dalam blog yang lepas, CoQ10 dalam badan kita akan berkurangan selari dengan usia.CoQ Health Plus mempunyai CoQ10, Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau.  CoQ10 penting untuk jantung kita .

Apa tugas CoQ10 ini?
  • Menyokong penghasilan tenga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 dalam darah
Apa yang terbaik tentang produk Shaklee ialah ianya selamat dan mendapat status halal yang telah di sahkan oleh Islamic Services of America dan badan yang di iktiraf oleh JAKIM.

Lindungi jantung anda. :)

Berminat sms/whatsapp 0147222642, like facebook Luvsupplements juga untuk pertanyaan lanjut.

Terima Kasih :)

CoQ Health

Assalamualaikum :) 


Seperti mana yang diketahui dekat fb Luvsupplements ani promote ni :
Baik :) Set Jantung ^-^

Tapi macam tak manis ani straight untuk discuss perihal Set Jantung tanpa membicarakan CoQ Health dulu .
Jadi (senyum ) hari ini tentang (tentang tu ikut cara ani cakap hehe (senyum lagi :)) ) 

CoQ HEALTH PLUS


Terus kita bincang CoQ Health Plus :)


Apakah itu CoQ Health Plus ( CoQ10) ?

CoQ Health Plus atau Coenzyme Q10 ialah nutrein larut lemak semulajadi yang terdapat di dalam setiap sel.

CoQ 10 BAIK UNTUK KESIHATAN JANTUNG !! 

Selain daripada nutrein lemak semulajadi yang terdapat dalam sel , ia juga bertanggungjawab dalam menghasilkan tenaga dan antioksida semulajadi ^-^.

Apa yang ada dalam CoQ HEalth Plus Shaklee ni? 

Meh tengok sama-sama ;)


Seperti mana kita ketahui Vitamin E sifatnya antioksidan. :)
Makanya, apabila CoQ10 bergabung dengan Vitamin E ia membantu memberikan perlindungan sempurna kepada sel badan kita :)


Bagaimana Ani?

Dengan menjaga kesihatan arteri dan mengurangkan pengoksidaan. 


Jadi teh hijau pula bagaimana? :)
Teh hijau pula  membantu menyokong kesihatan jantung, lapisan tisu dan juga kapilari darah. Ianya menghalang pengumpulan darah dan sekaligus membantu pengaliran darah di dalam badan kita :)



Penting ke pengambilan CoQ10 ni untuk kita?
Penting :)
 Tahap Coenzyme Q10 kita akan menurun apabila meningkatnya usia kita. 

Kelebihan dan kepentingan CoQ Health Plus ialah :

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menjadikan kulit lebih cantik dan sihat
Bukti untuk kesuburan?

Ini buktinya :)
CoQ Health Plus membantu meningkatkan kesuburan :)


Siapa lagi yang patut mengambil CoQ 10 ni Ani?
  • Individu yang kekurangan CoQ10
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit jantung
  • Kulit tidak rata, kulit kusam
  • Pesakit Migrain
  • Pesakit Parkinson
Keratan akhbar semasa CoQ10 dilancarkan :)



Berminat?
sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk pertanyaan lanjut :)

Terima Kasih :)

Vitamin E Complex

Assalamualaikum (:


Kataku semalam nak cerita tentang Omega Guard lagi, tapi bila ternampak gambar ni terus tukar topik jap. 

VITAMIN E COMPLEX

Mari tengok bersama :)

Jlo ambil Vitamin E Shaklee guys!!!

(agak terkejut pada mulanya, tapi apa yang nak diherankan Shaklee kan dari US ;) )



Ada rasa macam teringin tak? (sambil angkat kening sebelah dan smile )

Baik! Sedikit penerangan untuk Vitamin E Complex
Vitamin E Complex mengandungi Vitamin E (d-alfa tokoferol) dari minyak sayuran dan selenium .

Apa kelebihan Vitamin E Shaklee ? 

  • Menolong melawan penuaan pra-matang kulit
  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Menyokong prestasi otot 
  • Mempercepatkan pemulihan
  • Mengecilkan pori-pori wajah
  • Menghilangkan parut
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Bagus untuk memudarkan parut dengan cepat
  • Mengawal minyak
  • Mengawal kolestrol

Paling penting Vitamin E Shaklee antioksidan dan menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas. :)
Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan :)

Jap antioksidan itu apa? :)
Antioksidan bermaksud zat yang melindungi sel kita daripada radikal bebas.

Radikal bebas pula bermaksud molekul yang tidak stabil terhasil ketika tubuh kita mengurai makanan ataupun melalui paparan lingkungan asap tembakau (rokok), asap knalpot dan radiasi .

Nampak tak kaitan di antara Vitamin E Shaklee dan antioksidan ?
Seronok kan! :)

1 botol tahan berapa lama Ani?
1 botol tahan dalam 4 bulan :) Best kan? 1 hari amik 1 capsule saje.


Berminat ?Jangan segan sms/whatsapp Ani 0147222642 juga untuk mengetahui maklumat selanjutnya ;)


Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...