Masalah Keputihan Di Kalangan Wanita.

Bagi gadis dan wanita pasti mengenali apakah itu keputihan.

Cuma perbezaannya, sama ada benar-benar faham yang mana keputihan normal dan yang mana satu keputihan tidak normal.

Kebiasaanya keputihan boleh berlaku apabila masa subur, sebelum dan sesudah menstruasi, saat hamil, saat mendapat rangsangan seksual atau semasa anda banyak melakukan aktiviti fizikal.

Masalah Keputihan Di Kalangan Wanita


Keputihan atau lelehan lendir yang kelaur daripada faraj wanita ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara satu sama yang lain. 

Keputihan biasanya berwarna putih atau putih kelabu Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan ia bermakna tiada jangkitan.

Setiap warna keputihan mempunyai maksudnya yang tersendiri.

Keputihan


Punca Kepada Masalah Keputihan


Penyebab kepada masalah keputihan ini ialah apabila sejenis kulat yang dikenali sebagai candida albicans. Keputihan yang disebabkan oleh candida albicans dikenali dengan vulvovaginal candidiasis.




Dalam keadaan normal, kehadiran candida albicans dalam manusia sebenarnya tidak menimbulkan gangguan. Namun, gangguan hanya akan berlaku apabila keseimbangan populasi flora normal mengalami perubahan.

Perubahan kepada keseimbangan populasi flora normal dalam faraj terjadi apabila pengambilan ubat perancang kehamilan, menstruasi, membasuh bahagian faraj dengan sabun atau pencuci faraj yang berlebihan. Ini menyebabkan perubahan hormon yang akhirnya akan mempengaruhi keasidan pH pada bahagian faraj.

Cara Mengatasi Masalah Keputihan


Selain daripada Tips yang telah diberikan untuk mengatasi masalah keputihan, tips yang boleh membantu bagi mengatasinya juga adalah : 


  • Elakkan penggunaan sabun atau perfume pada bahagian faraj untuk mencegah iritasi
  • Pastikan alat bahagian sulit sentiasa bersih dan kering
  • Elakkan pakaian dalam yang ketatdan yang tidak menyerap peluh
  • Hendaklah berjumpa dengan doktor bagi pemeriksaan dan rawatan yang sewajarnya


Supplement Bagi Keputihan

Kesuburan Wanita

Alfalfa kaya dengan klorofil yang bertindak  membantu merawat masalah keputihan dengan mempunyai sifat anti-kulat


GLA Complex bertindak membantu menstabilkan hormon dalaman wanita juga menghalang kulat daripada merebak.


Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang


atau

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama"


Pantang Larang Dalam Vitamin Shaklee

Ani rasa pasti ramai yang tahu tentang supplement atau vitamin Shaklee.

Tapi, tahukah anda apa yang boleh dan apa yang tidak dan bagaimana kefahaman anda tentang supplement Shaklee? 

Sebelum Ani kupas dengan lebih lanjut, Ani harus mengatakan bahawasanya Supplement hanyalah membantu dalam melengkapkan nutrient badan, Supplement Shaklee bukanlah bertujuan untuk mengubati, mendiagnos sebarang penyakit. Hak Penyembuhan sesuatu penyakit adalah sepenuhnya milik Allah. Vitamin pelengkap nutrient :)


Pantang Larang Dan Sedikit Pemahaman Dalam Vitamin Shaklee 


Vitamin Shaklee



Energizing Soy Protein


  •  ESP tidak boleh bancuh bersama air panas kerana ia merosakkan kandungan protein.
  •  ESP tidak digalakkan di ambil bersama kafein kerana ia menganggu penyerapan vitamin sehingga 50 %
  •  ESP boleh di ambil bersama Vita-lea. Harus di ketahui, ESP daripada soya
  • Endometriosis, fibroid, cyst tidak digalakkan untuk mengambil ESP. Sebaliknya, untuk fibroid , Cadangan terbaik adalah GLA, Alfalfa & Vivix

Vita-Lea

  • Vita-Lea boleh di ambil dengan minuman bersusu/ produk tenusu.
  • Pesakit Thalasemia ada dalam beberapa level. Bagi mereka yang ada pertukaran darah, ianya tidak boleh ambil Vita-Lea. Tetapi, jika tiada tukar darah, ianya still selamat. Namun, pengambilan atas dari kebenaran Doktor anda.
  • Pesakit Gout tak boleh ambil Vita-Lea sebab ada niacin (menggalakkan penghasilan asid urik). Cadangan terbaik bagi supplement gout adalah Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix.

B-Complex

  • Bagi yang mempunyai kencing manis dalam keadaan stage yang teruk, pengambilan B-Complex perlu kan nasihat , keizinan dan kebenaran Doktor yang merawat. Yang lain, masih boleh. Cuma di tahap yang serious, refer kepada Doktor anda.

Meal Shakes

  • Meal Shakes dari susu lembu
  • Meal Shakes mempunyai kandungan niacin yang sangat penting untuk kanak-kanak bagi penghasilan asid urik yang kanak-kanak perlukan.

Carotomax

  • Mereka yang menghidap asthma juga boleh mengambil Carotomax beserta Omega. Kanak-kanak yang mempunyai asthma juga boleh dengan kuantiti 1 biji sehari, Lebih prefer, berikan kanak-kanak Meal Shakes juga Omega

Shaklee Collagen Powder

  • Tak boleh diambil bagi mereka yang allergic seafood sahaja. Jika allergic susu, tiada apa-apa, boleh ambil. Allergic Seafood sahaja yang tidak dibenarkan.
  • Ibu mengandung yang ingin mengambil Collagen dinasihatkan untuk meminta konsultasi doktor anda sebelum mengambil collagen. Collagen mengandungi Pfaffia yang memberi kesan kepada hormon.


Cinch Shake Mix

  • Kalori ESP dan Cinch lebih kurang sama cuma Cinch untuk diet, kurang sedikit dari ESP. Tetapi, Ibu menyusu digalakkan untuk mengambil ESP berbanding Cinch Shake Mix

Alfalfa Complex

  • Alfalfa boleh di ambil bersama Vitamin E kerana di dalam Alfalfa juga mengandungi Vitamin E .  Alfalfa mengandungi 3000 nutrients including Vitamin E. 10 biji Alfalfa tiada masalah.
  • Penghidap SLE dilarang bagi mengambil Alfalfa kerana Alfalfa mempunyai sejenis asid amino L-Canavanine yang boleh menyebabkan pesakit menjadi keradangan. Ia mengaktifkan lagi sel auto imun tubuh.
  • Pesakit Jantung tidak disarankan untuk ambil kerana warfarin  (ubat cairkan darah) . Jika ingin ambil perlu kebenaran dan konsultasi Doktor tetapi tidak disarankan untuk mengambil Alfalfa
  • Tiada lagi data yang mengatakan wanita yang mengambill pil hormone tidak boleh mengambil Alfalfa.

Vitamin E Complex

  • Untuk orang yang pembedahan, ambil Vitamin E selepas operation untuk bantu menghilangkan parut dan bukannya sebelum Operation. Cadangan Zinc, ESP juga B-Complex. Zinc membantu mempercepatkan penyembuhan luka, ESP protein bagi menyambung balik luka juga B-Complex untuk penghasilan sel darah merah
  • Vitamin E tidak digalakkan bagi ibu mengandung. 

Omega Guard

  • Pengambilan Omega Guard kepada mereka yang bleeding disorder perlu mendapatkan khidmat nasihat Doktor sama ada boleh atau tidak. Best product untuk bleeding disorder adalah Vita-Lea dan B-Complex

OsteMatrix 

  • Baik bagi mereka yang alah dengan produk tenusu. Kanak-kanak juga boleh ambil, tapi perlu kurangkan dos. Pilihan terbaik bagi kanak-kanak adalah Meal Shakes Shaklee kerana mengandungi semua zat dan nutrient yang penting bagi tubuh.

Serba sedikit pemahaman tentang Vitamin Shaklee

Ingin merasai kemeriahan berShaklee?


Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Saya peminat Setia Hanamichi Sakuragi

Jika anda peminat anime Jepun dan sukakan komik,

Pasti anda mengenali  Hanamichi Sakuragi dalam kartun SLAMDUNK !!! (Sila ikut intonasinya ye hihi)

Ani sangat sukakan Hanamichi ni.Selain daripada sifatnya yang keras kepala, baran, tak berapa nak bijak tapi dia punya karakter yang sangat gigih. Perlu diketahui, dia sangat jelez dengan Kaede kerana Kaede punya skill yang hebat hehe


Hanamichi Sakuragi 




Ini  Hanamichi nye hehe

Ketidakbijaksanaan nya tergambar di sini hihi



 hahaha



Ani sangatlah suka dengan kartun ni dari dulu  sampai sekarang (ye dalam hati hihi), kalau ada sesiapa yang suruh Ani nyanyi lagu tema Slamdunk. Ye, Ani ingat hihi. Balik rumah masa belajar dekat U, menggagau tengok ada tak channel kat tv tayang kartun Slamdunk. Kalau takde, tenetla hihi .

Ani sangat suka kartun ni. Kalau tengok kartun ni Ani jadi statik, tak gerak. Fokus hihi


Tapi tu dulu, 

Sekarang hobi Ani tambah lagi ilmu untuk Shaklee. (wah klasik sangat!! :P ) Bukan klasik tapi kebenaran. Benar!Hari ni dan saat Ani, mungkin masa yang dah lepas Ani tak perasan. Ani letak Shaklee sebagai hobi Ani. Sebab makin banyak Ani gali, makin banyak Ani tak taw, camner? Camner Ani nak bagi info yang betul, betul tak?

Mungkin Ani dah jadi Hanimichi sikit hihi, tapi kalau benda yang baik tak salah kan Ani tiru :P


P/s : Jangan tunjuk kartun Slamdunk depan Ani, Ani mungkin statik tanpa buat kerja pape huhu sadis!. 

Lagi satu nak bagitaw, Hanamichi ni sebenarnya orang yang betul taw. nak tengok orangnya?

Hanamichi

Disitulah hobi Ani dari dulu sampai sekarang (dalam hati) dan yang dibuat sekarang,

Motif sebenarnya buatlah apa yang kita suka, tanpa sesiapa paksa, ikhlas dari hati. :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?
Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee


 Jadi Ahli Shaklee



SMS / WhatsApp: 014-7222642
Shaklee ID; 1073895
pm on fb: Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram: Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

1001 Tentang Demam Denggi

Demam denggi adalah sejenis penyakit berjangkit jangkitan virus merebak akibat gigitan nyamuk aedes betina.

Lebih 100 negara di Asia Selatan, Asia Tenggara, Afrika, Amerika Timur Mediterranean dan Pasifik Barat mengalamai masalah denggi. 

1001 Tentang Demam Denggi

Nyamuk Aedes & Denggi

Tanda Dan Gejala Penyakit Demam Denggi


Kebiasaannya, demam akan terjadi pada hari ke 3 hingga hari ke 14 selepas digigit oleh nyamuk aedes betina.

Selalunya ia bermula dengan demam yang kuat mengejut, sakit kepala yang kuat, sakit pada bahagian belakang mata serta otot dan juga sendi. 

Demam boleh mencapai suhu sehingga 40-41 darjah Celcius dan selalunya akan berlarutan sehingga 2-7 hari. Ia boleh menyebabkan serangan sawan di kalangan kanak-kanak bawah umur 6 tahun. Sakit teruka pada tulang, otot, dan juga sendi. Demam denggi juga dikenali sebagai "breakbone fever"

Ruam akan tubuh dalam 3 atau 4 hari demam, muntah dan kurang selera makan juga akan berlaku

Rawatan Demam Denggi


  • Berjumpa doktor 
  • Rehat dan banyakkan minum air masak . Mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia  ubat paracetamol boleh diambil untuk menurunkan demam dan mengurangkan kesakitan
  • Elakkan pengambilan ubat aspirin bagi kanak-kanak di bawah umru 12 tahun
  • Mandi jerlum
  • Antiobiotik tidak diperlukan

Demam Denggi Berdarah


Kebiasaannya, tanda sakit demam denggi adalah sama. Pesakit akan menjadi teruk disebabkan oleh keradangan salur darah. Simptom biasa terjadi termasuklah muntah, pitam dan sakit di bahagian abdomen. 

Salur darah di dalam badan boleh mengalami kebocoran dan menyebabkan isi padu darah berkurangan. Ini menyebabkan pesakit mengalami renjatan (shock) dan boleh mengakibatkan kematian. 

Walaupun nama penyakit ini demam denggi berdarah, masalah yang membawa kemudaratan adalah masalah kebocoran salur darah yang menyebabkan renjatan dan bukan pendarahan yang menjadi masalah utama.

Pencegahan


Mengikut Kementrian Kesihatan  Malaysia, taida vaksin untuk mengubati Demam Denggi. Walaubagaimanapun, terdapat usaha bagi menghasilkan vaksin tersebut.

Langkah pencegahan adalah :

  • Elakkan gigitan nyamuk dengan menggunakan ubat nyamuk dan kelambu semasa tidur
  • Elakkan aktiviti semasa pukul 5.30 - 8.00 pagi juga 5.30 petang - 8 malam. Ini kerana, waktu tersebut adalah waktu nyamuk aedes menggigit.
  • Pakai pakaian berlengan panjang dan berseluar panjang apabila keluar dari rumah. 
  • Pasang jaring halus (mosquito mesh) di tingkap dan pintu
  • Hapuskan tempat pembiakan nyamuk di sekeliling rumah. Musnahkan semua bekas yang boleh menakung air hujan atau lebihan air. 
  • Kerap tukar air di bekas minuman haiwan peliharaan 

Supplement Untuk Demam Denggi


Harus di ingat, supplement hanyalah makanan tambahan bagi melengkapkan nutrient yang hilang. Segala hak penyembuhan mutlak milik Allah.


NutriFeron Untuk Denggi

NutriFeron membantu dan berperanan supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan  antibodi semulajadi bagi melawan virus denggi . Tindakan NutriFeron adalah berlaku secara semulajadi, Ianya sangat selamat untuk badan.

Kajian terbukti secara klinikal, NutriFeron merangsang penghasilan interferon semulajadi di dalam badan


Performance Drink Shaklee Untuk Denggi


Performance Drink pula berfungsi bagi mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. Performance Drink mempunyai garam yang menstabilkan badan. Performance Drink juga membantu dalam memberikan tenaga kepada pesakit. 

Ia menyediakan tenaga karbohirat bagi tubuh serta mengekalkan imbanagan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahidratan.


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?
Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Inginkan NutriFeron juga Performance Drink?

Pesan Sekarang


atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Istimewanya Menjadi Ahli Shaklee!!


Selalu nampak orang jadi ahli Shaklee

Bagus  ke jadi Ahli Shaklee, kalau nak walk in guna ID orang lain sama je kan?

Istimewanya Menjadi Ahli Shaklee!


Jadi Ahli Shaklee

Persoalan ni pernah diutarakan kepada Ani.

Jawapannya haruslah tak sama!

Manakan sama intan dengan permata, Intan adalah Intan , Permata tetap Permata walaupun Permata try nak jadi Belian. Memanglah dan sangatlah tak sama! :)

Sangat Istimewa Menjadi Ahli Shaklee


  • Dapat beli dengan harga ahli
Kebiasaannya, apabila anda mengambil vitamin Shaklee, akibat kemudian adalah bukan anda seorang sahaja yang mengambil supplement Shaklee, tapi ianya akan berjangkit dengan SELURUH family anda di sebabkan keberkesanannya.

Bayangkan, jika anda membeli bukan menjadi ahli. Anda perlu membeli dengan retail prices instead anda menjadi ahli, anda membeli dengan harga ahli.

Wah Jimatnya!! (fikir penjimatan duit ;P )


  • Lebih UV dapat bonus

Let's say anda jadi ahli, dan anda memang nak jadi member dengan tujuan untuk kegunaan sendiri. At the end, Ani ulang ayat yang sama. Ani taw akan berjangkit dengan keluarga, kawan dan sebagainya. Anda beli untuk diri sendiri tiba-tiba ada kawan tahu anda ahli shaklee dan kata kepada anda "eh, aku nak beli dengan ko lah"  atau "aku nak cuba la vitamin Shaklee sekian sekian sekian sebab feedback dia sangat bagus, ramai kata produk ni bagus"  Dia pun beli dengan anda dengan retail prices tup tap tup tap anda terkejut anda dapat bonus!.

Macam mana boleh dapat bonus?

Bonus anda akan dapat apabila anda beli melebihi 150 UV, di situ anda akan dapat bonus. Setiap produk Shaklee ada uv nya sendiri. Dan bonus tersebut di dalam bentuk duit, kechingggg!! hehe, bonus masuk dalam pertengahan bulan. Oh Tok Rimau mengaum  tengah bulan . Haruslah seronok :D

Beli sambil dapat duit. Haruslah senyum sampai ke telinga :D Yuhuu!!


  • Side income

Begini, ini terjadi kepada yang makan sendiri mahupun yang benar-benar nak terjun dalam bidang Shaklee. Ani ada anak yang daftar untuk makan sendiri, tup tap kawan dia tahu dia jadi member Shaklee, dan dia terus nak beli dengan anak Ani. Side income terjadi apabila kawan anda ingin membeli dengan anda. Keterangannya, Apabila mereka membeli dengan anda , anda perlu menjual dengan harga pasaran. Di situ anda dapat untung, Untung tersebut adalah side income anda.

Perlu di ingat, untung dan bonus 2 perkara yang berbeza. Untung adalah keuntungan anda menjual produk. Bonus apabila anda membeli melebihi 150 UV dapatlah bonus 2 angka, 3 angka, 4 angka . Anda sendirilah tentukan berapa angka :) Jangan lupa akhir bulan kira sendiri untung dan bonus :D


  • Convenient

Alah, kalau jadi Ahli, kena walk in sendiri ke HQ, Branch nak beli barang. Malaslah, Oh no!! semuanya di jari anda. Click click dan nanti Shaklee hantarkan ke rumah. Alahai mudahnya ~~ :)


  • Car Bonus/Umrah/Convention


Apabila anda benar -benar serius dan mencapai ke tahap yang selayaknya, anda boleh dapat car bonus, umrah, pergi ke convention dan sebagainya. Yang  best, Umrah atau travel, Shaklee yang tanggung kesemuanya. Best kan? Cuti free sape tak nak, Beribadat selepas hasil titik peluh kita dengan Shaklee, dapat Umrah free. Ya Allah, pasti anda akan rasa seronok.

Bagi mereka yang ingin berniaga, serius dalam bidang Shaklee, Ani sambut sebesar-besar tangan untuk jadi Ahli Shaklee bersama Ani. Alhamdulillah, Ani dalam group yang betul. Yang sama-sama membantu bukan untuk berjaya seorang malah nak semua berjaya. Sama-sama berkongsi ilmu, berkongsi rasa, berkongsi kegembiraan.

Untuk yang benar-benar serius, Shaklee adalah jalan terbaik. Dengan Shaklee, Ani belajar lebih rapat dengan Tuhan, berubah dengan dikelilingi mereka yang positive, Jom sama-sama mengubah diri untuk berjaya di dunia juga akhirat, In sha Allah :)

Yang nak  jadi ahli Shaklee, untuk kegunaan sendiri pun boleh. Untung pada anda dapat membeli dengan harga member juga,  mana tahu ada yang ingin membeli anda. Anda juga merasa untung dan keuntungan. :)


Bayaran Menjadi Ahli Shaklee



Bayaran untuk menjadi Ahli Shaklee adalah RM79.50 including postage. 
Hanya bayar sekali untuk seumur hidup
Apabila anda mendaftar untuk menjadi Ahli Shaklee, anda akan dapat member kit.
Beg, Buku panduan, Senarai harga retail, harga ahli dan pelbagai lagi.


Anda pengguna tetap Shaklee?

Jangan buang masa, Jom jadi Ahli Shaklee

Kita berkongsi kegembiraan bersama Shaklee :)


Jadi Ahli Shaklee


Caranya :

sms/whatsapp Ani  : 014-7222642, Ani minta butiran diri dan terus proceed untuk menjadi  family Shaklee  :)


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID Ani  : 1073895
Boleh juga pm Ani di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Tips Kesihatan & Vitamin Pilihan Tun Dr Mahathir Mohamad

Siapa yang tidak kenal dengan Tun Dr Mahathir Mohamad

Pemimpin Melayu yang disegani serata dunia

Masih mengeluarkan idea yang bernas dan jitu,  bagaimana Tun Dr Mahathir Mohamad menjaga kesihatannya?

Tips Kesihatan & Vitamin Pilihan Tun Dr Mahathir Mohamad


Tun Dr Mahathir Mohamad



Sebelum kita pergi jauh, ini adalah sedutan dari video yang telah diterbitkan oleh TV3 pada tahun 1997, bagaimana Tun Dr Mahathir menjaga kesihatannya.


Tips Penjagaan Kesihatan Tun Dr Mahathir Mohamad


  • Tidak Merokok
Sememangnya, merokok mengundang bahaya bagi kesihatan. Asap rokok mengandungi lebih kurang 4000 bahan kimia beracun dan lebih dari  63 bahan kimia  tersebut boleh menyebabkan barah. Kerana merokok juga boleh menyebabkan timbulnya penyakit hingga membawa maut.

  • Tidak Minum Arak
Sebagai seorang muslim, kita tahu bahawasanya arak itu sememangnya jelas haram di sisi Islam. Kesan pengambilan alkohol boleh melambatkan kadar penghantaran impuls saraf dan mempengaruhi sistem saraf pusat. Lebih teruk lagi, ia boleh merosakkan sel hati, mengurangkan penghasilan hempedu dan pengambilan berlebihan boleh membawa maut.

  • Makan secara sederhana
Makan secara sederhana. Tidak terlalu kenyang yang akan membuatkan kita berasa malas. Dalam hadith Rasulullah, Baginda pernah bersabda yang bermaksud " Perut adalah sumber penyakit dan berpantang adalah sebaik-baik ubat. Biasakanlah setiap tubuh dengan apa yang lazimnya". Tatacara yang dianjurkan Rasulullah S.A.W ketika makan ialah makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang.


  •  Pengambilan Vitamin
Tun Dr Mahathir Mohamad memilih vitamin Shaklee iaitu Vita-Lea , Vita-Lea adalah multivitamin yang mengandungi kesemua vitamin yang diperlukan dalam tubuh bagi membantu mengekalkan kesihatan yang baik. 


Vita-Lea Shaklee


Vita-Lea memberikan formula yang seimbang dengan teknologi salutan mikro asid folik berpaten iaitu memberikan pembebasan segera di perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik yang membantu dalam penghasilan dan pengekalan sel baru.


Vita-Lea Shaklee


Vita-Lea Iron Formula. Multivitamin & Multimineral

  • Tidur yang mencukupi
Pertumbuhan organisme tubuh mulai berlaku semasa kita tidur. Contohnya, tidur boleh mempertingkatkan hormon pertumbuhan dan menggantikan sistem imun kita. Orang dewasa yang mengalami keadaan kurang tidur akan menyebabkan berlakunya depresi berat. Keadaan kurang tidur menyebabkan depresi semakin bertambah.

"Pendek kata kalau kita amalkan cara hidup yang sihat..tidak mengguna rokok, terutama rokoklah dan arak, kita boleh sedikit sebanyak (mengurangkan risiko penyakit kronik), yang lain semua (penyakit) kurniaan Tuhanlah.. kita tak tahu.." (Tun Dr Mahathir Mohamad)


5  Tips Kesihatan Tun Dr Mahathir Mohamad. Sememangnya kesihatan adalah nikmat yang tidak ternilai. Dengan kesihatan, kita mampu berbuat kebaikan dan memajukan diri. Jaga kesihatan, sungguh tubuh yang Allah amanahkan ini adalah salah satu nikmat yang mampu kita berbuat kebaikan di atas muka bumi Nya


Anda inginkan multivitamin dan multimineral : Vita-Lea Shaklee?

Penjimatan berganda bila Anda menjadi Ahli Shaklee.

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang


atau

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama" 

8 Tanda Kencing Manis (Diabetis) Yang Perlu Anda Tahu

Kencing Manis atau Diabetis bukanlah asing bagi rakyat Malaysia,

Umumnya,  1 daripada 6 rakyat Malaysia menghidap Diabetis

Terdapat 2 jenis Diabetis iaitu Jenis 1 dan Jenis 2. Diabetis Jenis 1 atau di panggil diabetis bersandar insulin bersifat kegagalan dalam penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas manakala Diabetis Jenis 2 boleh berlaku disebabkan oleh penurunan sensitiviti tisu badan terhadapa insulin atau penghasilan insulin yang berkurangan.


Tanda Kencing Manis ( Diabetis) Yang Perlu Anda Tahu Dan Cara Pengawalan Dengan Vitamin. 


8 Tanda Kencing Manis Yang Perlu Anda Tahu

  • Paras Gula Darah Tinggi
Cara terbaik untuk mengetahui paras gula adalah dengan merujuk doktor. Harus di ketahui, tahap paras gula dalam darah yang tinggi secara berterusan adalah sesuatu yang tidak normal.

  • Dahaga Berlebihan Dan Kerap Kencing Pada Waktu Malam

Dahaga berlebihan bermaksud apabila rasa dahaga tidak berkurangan walaupun telah minum air dengan secukupnya.

Ini terjadi kerana buah pinggang bekerja lebih keras untuk menghilangkan gula tambahan yang terdapat di dalam badan. Ini membuatkan anda sentiasa berulang alik ke tandas. Selepas badan kehilangan air dan ia membuatkan anda rasa lebih dahaga.

  • Hilang Berat Badan Secara Berlebihan

Tahap gula dalam darah yang tinggi boleh menyebabkan kehilangan berat badan yang cepat, Ini terjadi kerana hormon insulin yang tidak membekal glukosa ke dalam sel-sel di mana ia boleh digunakan sebagai tenaga, Badan menganggap ia kelaparan lalu menguraikan lemak pada otot sebagai sumber alternatif.

  • Sentiasa Rasa Lapar

Apabila pesakit kencing manis tidak bertindak balas terhadap insulin, glukosa tidak dapat diproses oleh badan seperti biasa, menyebabkan tahap gula dalam darah untuk kadang-kadang jatuh.

Apabila tahap gula dalam darah menurun secara tiba-tiba, badan menganggap bahawa ianya lapar dan memerlukan lebih glukosa untuk berfungsi. 

  • Luka Lambat Sembuh

Ia terjadi di sebabkan oleh kerana saluran darah dirosakkan oleh glukosa yang berlebihan bergerak di dalam urat dan arteri. Ini menyukarkan darah yang diperlukan untuk membantu penyembuhan untuk sampai di anggota tubuh.


Kawal Kencing Manis Dengan Vivix


Vivix Shaklee


Resveratrol dalam kandungan Vivix membantu dalam pengawalan gula dalam darah. Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan terhadap sel.


Resveratrol Dalam Vivix Membantu  Pengawalan Gula


  1. Ia meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin
Resveratrol meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin dan ia mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.


  2. Ia mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh.


Vivix Shaklee bertindak dengan 4 mekanisme penuaan terhadap sel dengan :

  • Melindungi dan memperbaiki kerosakan sel peringkat DNA
  • Mengaktifkan kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan
  • Menggalakkan pembentukan biogenesis mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
  • Ramuan vivix sendiri adalah 10x lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan protein AGE (Advanced Glycation Ends Products)


Testimoni Vivix Shaklee




Vivix Shaklee



Vivix Shaklee


Vivix Shaklee


Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee


Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?



 Pesan Sekarang


 atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram ; Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama" 

Collagen Yang Tidak Patut Anda Lepaskan!

Ani pasti ramai yang mencari-cari collagen 

Tak perlu ani terangkan apa itu collagen kerana Ani pasti ramai yang tahu collagen mampu membuatkan kulit kita menjadi cantik , lembap dan berseri.

Jika anda adalah pencari collagen :) :

Shaklee Collagen Powder Adalah Collagen Yang Tidak Patut Anda Lepaskan!


Shaklee Collagen Powder



Seperti mana yang Ani terangkan , Shaklee Collagen Powder menggunakan Sisik Ikan Merah dan istimewanya Shaklee Collagen Powder mempunyai Kelebihan dan Kebaikan Yang Sangat Sesuai Untuk Kulit Dan Tubuh dari bahan semulajadi.



sisik ikan merah



Persoalannya, Ada Apa Dengan Sisik Ikan Merah Sehingga Shaklee Menggunakannya Sebagai Bahan Utama? 

Sisik Ikan Merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen binatang.

Ikan Merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Sekaligus, Ikan Merah menjadikan ia sumber kolagen yang sangat tahan lasak. 

Ciri-Ciri Ikan Merah 

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Memberi Penyerapan Unggul?


Apabila Shaklee Collagen Powder memberikan anda jisim molekul serendah 1000 dalton. Molekul 1000 dalton adalah keadaan yang sangat baik kerana ianya paling rendah dan stabil untuk memberikan anda penyerapan yang unggul pada kulit.

Molekul yang besar akan membuatkan ianya berputar-putar dan sukar untuk di serap.

Bagaimana dengan jisim molekul 500 dalton?

500 dalton ianya dikira sudah di kira tidak stabil bagi penyerapan kolagen ke dalam tubuh.

Apakah Bahan Lain Selain Sisik Ikan Merah Yang Membuatkan Shaklee Collagen Powder Istimewa?



  • Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica
Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica mengandungi Asid Oleik iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.


  • Ekstrak Pfaffia
Pfaffia digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak Biji Benih Camelia Japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghindarkan tisu badan dan  membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.


  • Elastin Dari Kolagen Ikan


Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen Ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C dan Vitamin B


Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B pula membantu dalam metabolisme karbohidrat, lemak, dan protein  untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan dalam pengeluaran kolagen dalam sel.


  • Ekstrak Kerang-Kerangan


Glukosamina dariapda ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.


  • Lactobasilus Acidhopilus


Lactobasilus Acidhopilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.


Testimoni Shaklee Collagen Powder 

Ani juga mengambil Shaklee Collagen Powder , apa yang lainnya adalah :

  • Wrinkle mata berkurangan
  • Rambut tumbuh dengan cantik dan jayanya
  • Pipi Ani boleh tiong tiong bila tekan
  • Tumit kaki jadi cantik ! Serious :)

Testimoni Collagen Powder


Penjimatan sehingga 20 % apabila anda menjadi Ahli Shaklee


Sememangnya Berbaloi-Baloi! 

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


 Pesan Sekarang

atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama" 

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...