Cara Pantas Hilangkan Parut Di Muka

Siapa kenal Ani dari kecil

Pasti taw Ani punya parut dimuka masa kecil

Main basikal waktu hujan dan tayar botak

Memang terbaik! Muka seret kat jalan tar weyhh

Nampak isi putih bila balik rumah

Gambar takde tak dapat nak tunjuk

" Sayangnya Muka" Yelah sebab berparut :(


Masa tu tak payah cakap, cikgu, mak cik kantin semua tegur!

Paling banyak kata pasal muka lah kan, bila besar bagaimana , begitu begini..

Bukan kecik parutnya, besar taw kat pipi. Orang nampak macam bentuk peta. Hasil daripada terseret muka kat jalan tar . huhu

Dah serupa budak nakal hehe


Mak Ani Tenyeh Muka Dengan Kulit Pisang Setiap Hari


Disebabkan anak bertuah ni Amin, mak Ani tenyeh muka Ani dengan kulit pisang setiap hari

Setiap hari taw! Bukan sebulan , berbulan-bulan

Bila tenyeh kulit pisang setiap hari, of course ada yang makan pisang

Mangsanya adalah Abah Ani yang memang suka makan buah-buahan

Kulit pisang mampu membantu dalam menghilangkan parut ye tapi bukan di sapu sekali sahaja, no no no tapi mengambil masa berbulan-bulan!

Seriously!

Hilangkan Parut Dalam Masa Sebulan!


Mestilah lagi BEST bila dapat hilangkan parut dalam masa sebulan!!!

Ani pernah rasa ditenyeh-tenyeh muka semata nak hilangkan parut, alangkah jenuh la hai!

Ni ada yang dah hilang parut dalam masa sebulan!

Suka tak suka? Of course suka gila dan suka sangat 

Video dan pengakuannya di sini : Hilang Parut


Kakak Cantik Ambil :


Rasa tak confident sebab parut, tak payah lagi tunggu, sedih je.Tak Nak! Ikhtiar dengan LuvHaryani In sha Allah :)

Penting, tak payah tenyeh kulit pisang dekat muka setiap hari. Seriously! Ianya sangat menjenuhkan!

Jom Cantik, Jom Dapatkan Keyakinan Anda Kembali :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"




24 Amalan Sunnah Rasulullah SAW

Jika ditanya siapakah yang patut kita tiru tentang akhlak dan peribadi ?

Sudah tentu Rasulullah SAW

Antara sunnah Rasulullah yang boleh di ikuti adalah :)

24 Amalan Sunnah Rasulullah SAW


  • Pandangan Mata

Pandangan mata adalah anak panah iblis. Melihat bukan muhrim sekali sahaja. Lihat kali kedua akan hilang nikmat ibadah 40 hari. Tidak kusyuk. Jaga pandangan mata

  • Makan Garam

Celup jari kelingking dalam garam,  Kemudian,  menghisapnya sebelum dan selepas makan. Garam adalah penawar paling mujarab bagi keracunan dan boleh membantu menghalang sihir.

  • Minum Menggunakan Tangan Kanan
Sentiasa minum  memegang dengan gelas tangan kanan. Iblis minum dengan tangan kiri. Kita pilih kanan :)

  • Sesaat Di Jalan Allah
Sesaat berdiri di jalan Allah adalah lebih baik dari solat di depan Hajarul Aswad pada malam Qadar walaupun hanya sekadar berkata "hai kawan ayuhlah kita solat"

  • Langkah Kanan
Masuk masjid kaki kanan, keluar kaki kiri. Masuk rumah kaki kanan, keluar rumah kaki kiri. Masuk tandas kaki kiri, keluar kaki kanan.Sunnah Rasulullah SAW 

  • Makan Tiga Jari
Nabi SAW makan kurma dengan 3 jari iaitu jari ibu, jari telunjuk dan hantu. Kita makan nasi kalau susah boleh lah dengan 3 suapan pertama ikut sunnah

  • Jaminan Allah
3 orang yang  mendapat jaminan Allah iaitu orang yang memberi salam sebelum masuk rumah, orang yang keluar ke masjid dan orang yang keluar ke jalan Allah

  • Gunting Bulu
Apabila lelaki dan perempuan tidak menggunting, mengemas bulu kemaluan dan ketiak selama 40 hari, maka Iblis akan bersarang dan berbuai di situ

  • Jangan Bersiul
Jangan bersiul kerana sewaktu mula-mula dibuang ke dunia, Iblis mengembara sambil bersiul-siul dan orang yang bersiul itu adalah penghibur Iblis

  • Cara Potong Kuku Tangan
Mula dari kelinking kanan ke sebelah kiri sampai kelinking sebelah kiri

  • Panjang Lengan Baju
Panjang lengan baju Rasulullah SAW adalah hanya sampai pergelangan tangan sahaja 
** perempuan tutup kecuali tapak tangan . Itu adalah aurat :)

  • Pakaian Kesukaan
Pakaian kesukaan Rasulullah SAW adalah gamis iaitu baju labuh atau kurta

  • Bersiwak (Bersugi)
Jika didahulukan dengan bersugi. satu kali anda bertasbih maka Allah hitung 70 kali bertasbih. Jika bersolat akan dihitung 70 kali solat

  • Doa Dalam Sujud
Saat yang paling hampir antara seseorang hamba dengan Tuhannya ialah ketika bersujud kerana itu hendaklah kamu memperbanyakkan doa di dalamnya.

  • Adab Di Tandas
Masuk tandas dengan kaki kiri dan memakai alas kaki

  • Adab Makan
Hendaknya menghindarkan diri dari kenyang yang melampaui batas. Sepertiga makan, sepertiga minum dan sepertiga lagi bernafas

  • Tiga Jenis Orang
3 jenis orang yang tidak akan dipandang oleh Allah SWT pada hari kiamat iaitu orang tua penzina, Raja yang berdusta dan orang miskin yang sombong.

  • Ambil Wudhu' Sebelum Tidur
Gosok gigi dan ambil wudhu' sebelum tidur malam kerana menjadi amalan yang sangat dirahmati dan menghindar gangguan Iblis dan syaitan

  • Cincin Perak
Pakai cincin perak di kelingking kanan atau kiri. Akan mendapat pahala. Sunnah berterusan selama memakainya

  • Solat Fardhu Di Masjid
Nabi SAW tidak pernah solat fardhu di rumah. Setiap langkah kanan ke masjid aakan diangkat  satu darjat dan langkah kiri akan dihapus satu dosa.

  • Pakai Celak
Gunakan celak ismid (galian) kerana ia menguatkan penglihatan dan menumbuhkan bulu mata. Setiap malam dicalit tiga kali pada mata kanan dan mata kiri

  • Panjang Pakaian
Panjang pakaian, jubah atau seluar seorang muslim adalah antara setengah betis dan tidak melebihi buku lali

  • Solat Fardhu Berjemaah
Solat fardhu berjemaah di masjid di bayar 27 kali lipat dari solat sendirian di rumah. 

  • Menguap
Menguap adalah dari syaitan. Bila rasa hendak menguap, tahanlah atau tutup mulut dengan belakang tangan kerana syaitan akan masuk melalui mulut



Sungguh , Rasulullah contoh tauladan yang terbaik

Semoga kita dapat mengamalkan sunnahnya, tak banyak,mulakan dengan yang sikit dan istiqamah in sha Allah

Semoga Bermanfaat


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook: Ani Haryani @ LuvHaryani
Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"


Resepi Macaroni Cheese

Idea untuk entri kali ni adalah dari adik Ani semalam 

Perbualannya begini :

Adik : Akak, tetiba aku rasa nak suruh ko buat Macaroni Cheese

Ani dengan selamba nya berkata : Rumah kita ada cheese?

Adik : Takde

Sekian hehe, maka timbullah idea entri pada hari yang mulia ni hehe

In sha Allah, beli Cheese terus buat Macaroni Cheese :D

Resepi Macaroni Cheese


Macaroni Cheese

Bahan-Bahan Resepi Macaroni Cheese

  • 1 paket Macaroni
  • 3 cawan keju cheddar (boleh juga letak parmesan atau mozarella)
  • 100ml susu segar
  • 4 sudu besar mentega
  • 2 sudu tepung gandum
  • 5 biji cendawan butang (hiris nipis)
  • 10 ekor udang basah
  • Black pepper, sedikit ajinamoto
  • Garam sedikit sangat hehe sebab cheddar dah masin :)

Cara-Cara Untuk Membuat Macaroni

  • Masakkan air dan garam sampai air menggelegak, letakkan macaroni
  • Bila lembut, angkat dan toskan
  • Masa tengah panas tu, letak sesudu butter, gaul kemudian ketepikan sebentar

Cara-Cara Untuk Membuat Sos Putih @ Bechamel

  • Cairkan butter dalam kuali dan masukkan tepung gandum
  • Kacau sehingga warnanya menjadi perang sedikit
  • Masukkan susu
  • Kemudian, masukkan keju dan kacau sehingga pekat
  • Masukkan pepper dan garam serta perisa
  • Masukkan cendawan dan udang
  • Masukkan makaroni tadi dan gaul

Dah siap, Makan dan Baca Bismillah :D

Selamat Menjamu Selera :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642 
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895



"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"

Tips Untuk Hamil Anak Kembar


Tengok anak-anak kembar, alahai comelnya

Melihat telatah mereka, Subhanallah tenang perasaan. Ahli syurga kan? :)

Yang dah berkahwin nak tahu tak bagaimana untuk mendapatkan anak kembar?

Tips Untuk Mendapatkan Anak Kembar


Tips Mendapatkan Anak Kembar

  • Genetik
Jika dalam salasilah keluarga mempunyai anak kembar, berkemungkinan anda juga mampu untuk mendapatkan anak kembar (dengan izin Nya). Trait ini  adalah penghasilan 2 ovum berlaku secara serentak di dalam 1 masa.

  • Umur
Wanita yang berusia 35-40an ke atas mempunyai potensi lebih besar untuk mendapatkan anak kembar. Pada usia begini, kebanyakan wanita perfer untuk mengambil rawatan kesuburan. Mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause

  • Bilangan Anak
Lagi banyak bilangan seseorang individu melahirkan anak, lagi tinggi peluang untuk melahirkan anak kembar selepas itu

  • Berat Badan & Ketinggian
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai keberangkalian yang lebih tinggi untuk mendapatkan anak kembar

  • Pengambilan Ubat Kesuburan
Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan keberangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi sekaligus meningkatkan keberangkalian untuk mendapatkan anak kembar. Clomid memberikan 10 peratus peluang manakala Gonal F memberikan 30 peratus peluang untuk hamil anak kembar.

Dari Segi Pemakanan


Perbanyakkan pengambilan makanan ubi, kentang dan juga susu. Tiga jenis makanan ini dapat membantu meningkatkan ovulasi pada telur dan seterusnya boleh mendapatkan anak kembar (dengan izin Allah)  Ada yang berkata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda, keberangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu juga tinggi.Dan jika anda mengamalkan memakan makanan ubi, kentang dan susu ia juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tidak ada rezeki untuk mendapatkan anak.

Doa Untuk Mendapatkan Anak Kembar


Doa Untuk Mendapatkan Anak Kembar

Dari segi supplement adalah digalakkan bagi Ibu yang ingin mendapatkan anak mengambil vitamin B-Complex dan Vita-Lea.Pengambilan dua vitamin ini sangat elok di ambil sebelum mengandung, semasa mengandung juga selepas melahirkan.



Kita sebagai hambaNya berikhtiar, Mohon kepadaNya, Allah Maha Memberi


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook : Ani Haryani@LuvHaryani
Shaklee ID : 10738985


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"



Kelebihan Vivix : Keistimewaan Anggur Muscadine Yang Terkandung Di Dalam Vivix

Bila sebut buah anggur, pasti ramai sukakannya!

Rasa manis dan purple. Memang favourite ramai.

In fact, Anggur adalah sejenis tumbuhan hebat dan istimewa. Ia telah disebut sebanyak 6 kali dalam Al-Quran dan ia juga dikatakan di antara buah yang di bawa di dalam bahtera Nabi Nuh a.s

Buah Anggur terdapat pelbagai jenis. Antaranya Muscadine Grape atau Anggur Muskat

Muscadine Grape

Muscadine Grape

Nampak macam anggur biasa yang kita ambil kan? Tak sebenarnya, sebab dia lebih besar, dan lebih gelap sedikit (dark purple)  dan dikatakan ianya adalah anggur yang paling istimewa :D

Muscadine Grape selalunya ditanam di Alabama, Arkansas, Delaware, Florida , Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, South Carolina, Texas dan banyak lagi.

Muscadine Grape mempunyai kandungan Resveratrol dan Polyphenols yang sangat baik dalam penjagaan kesihatan. (atas sebab itu Vivix adalah produk turbo dalam penjagaan kesihatan :D )

Muscadine Grape mempunyai polyphenols antioxidant yang membantu dalam melawan kanser

Muscadine Grape Yang Istimewa!


  • Muscadine Grape adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (lebih 1 kromosom berbanding anggur lain). Ia memberikan banyak faedah kesihatan termasuklah fungsi sistem imun  tinggi, antipenuaan khas dan antioksidan terbaik (sebab tu siapa nak cantik , Ani suruh ambil Vivix! 25 feels and look younger  :D )
  • Saiz Muscadine Grape ini lebih besar dari biasa, lebih kurang 5cm diameternya, seakan sebiji buah plum. Terkandung Resveratrol dan Polyphenols di dalamnya. Terkandung juga Asid Ellagik yang membantu dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser , anti virus dan anti bakteria. Kompaun Polyphenols dalam Muscadine Grape adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada wain merah.(Wah!!! :D)
  • Kebiasaannya, anggur ini dijadikan sebagai makanan hidangan oleh komuniti benua Amerika dan Eropah, dan komersial di Zaman Mesopotamia (di antara Turki dan Iran)
  • Terkandung 6 x Ganda Resveratrol lebih tinggi daripada anggur biasa. Tahukah Anda? (kepochi hehe) Resveratrol dalam Muscadine Grape teleh menjadi fokus penyelidikan saintis serata dunia bagi mencungkil rahsia dan khasiat yang terdapat dalam Muscadine Grape.  Lebih 2000 eksperimen berbeza taw nak taw kelebihan Muscadine Grape ni. Bagus tak bagus? Kuasa Allah ciptakan buah yang penuh khasiat untuk manfaat manusia Subhanallah.
  • Muscadine Grape juga mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau bran oat (that's why Ani kata Vivix boleh bantu untuk kurus!!!~ngee)

Muscadine Grape Terkandung Dalam Vivix


Bestnya, Muscadine Grape ada dalam Vivix . Tak jenuh nak ke Benua Amerika dan Eropah semata nak dapat buah ni :DD 

Ani memang seronok dengan Muscadine Grape yanga ada dalam Vivix  ni sebab tu Vivix dipanggil sebagai produk turbo. Nak cantik, nak kurus, nak sihat.Semua ada! Package dalam 1 botol!

Bestnya  lagi! (keterujaan hehe) sebab Ani pun ambil :D (senyum gembira) 

Mestilah ambil sebab pelbagai khasiat dalamnya :)~ melting

Lagipun, nak beli Muscadine Grape sekilogram jenuh la hai beratus-ratus (baru sekilogram..), jauh pulak tu.

Dalam Vivix ada Muscadine Grape. Yeay!

Kelebihan Vivix


Kelebihan VIvix


I'm in love with Vivix


Suka VIvix


Jom berMuscadine Grape dengan Vivix

testimonial di sini : Vivix

Promosi Bulan May 2015


Promosi Vivix : May 2015
Dapatkan 2 BOTOL VIVIX dengan PENJIMAATAN :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642 
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"





Kaki Berbau, Tahan Nafas

Pernah berhadapan dengan situasi begini?

Sama ada mengalaminya sendiri mahupun kawasan sekeliling yang mengalami masalah ini

Tentu perasaannya sangat tidak selesa!

Kan!

Kaki Berbau


Ikhtiar Kepada Kaki Berbau


Ini kisah sebenar, boleh kira sebagai testimoni tak? ~ngee

Dia mengalami masalah kaki berbau, jadi Ani cadang kan kepadanya untuk ambil Alfalfa dan Herbal Blend Cream.

Kebiasaannya bila dah rapat, kita akan main tegur je kan? hehe 

Tapi penting teguran yang tidak menjatuhkan, berlindung dan berhemah

Sebenarnya, masa tu memang tiada niat lain melainkan ingin membantu.

Allah tahu kan niat kita? :D (nak elak rasa bersalah lepas tu hehe)

Tapi betul! Allah sangat tahu niat kita!

Dia pakai OK! :D


Mula-mula dia ambil Herbal Blend Cream yang RM27.50 superb tu.

Ani faham, mula-mula kita nak pakai sesuatu yang baru pasti ada rasa macam ok tak? ok tak?

Jawapannya selepas pakai

2 Hari Kemudian, OK sangat!

Dia siap tanya lagi : Kaki aku ada bau tak?

Ani jawab : Takde (ani rasa takde)

Katanya: ada lagi sebenarnya tapi tak kuat (yelah baru 2 hari guna.. Alhamdulillah )

Dia sapu setiap malam kakinya, Bila takde buat apa-apa , duduk saja-saja pun dia sapu :)


Herbal Blend Cream

Inilah multipurpose cream yang dia pakai

Kelebihan Herbal Blend Cream


Amatlah bagus dicadangkan kepada mereka yang mempunyai masalah ini :

  • Ruam
  • Parut
  • Tumit Pecah
  • Lemak Berlebihan
  • Kulit Kering
  • Eczema
  • Gigitan Nyamuk
  • Gatal-Gatal
  • Kulit Terbakar (serious, kena air panas, terkena iron. Letak banyak-banyak Herbal Blend Cream kemudian biarkan, esok tengok :D ) 
    p/s : tanyalah : Ani ni macam tahu je hehehe 
  • Kaki Berbau (warga LuvHaryani yang merasainya)
  • Ada jerawat macam nak tumbuh tak tumbuh, letak je Herbal Blend Cream, In sha Allah dengan izin Allah, tak tumbuhlah dia :)

Herbal Blend Cream bersifat dingin. ekstrak herba semulajadi, tak berminyak, mudah resap, berkesan paling penting ia selamat dan halal :)

Kemudian, Alfalfa


Alfalfa pula Ani memang suggest untuk dia bertindak sebagai detox kan badan. Buang segala toksin yang ada dalam badan. Biar semua berjalan dengan lancar. Bila proses dalaman lancar, badan rasa selesa dan sedap

Alfalfa Complex

Alfalfa ni ada dua. Satu besar, Satu kecil. Ikut dan la pilih yang mana satu, nak besar atau kecik. Dia pilih besar. Jimat! Tahan berbulan-bulan-bulan hehe

Kelebihan Alfalfa


  • Detox .Membuang toksin dalam badan
  • Membantu dalam menangani masalah pencernaan
  • Membantu mengawal kolestrol dalam darah
  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung dan strok
  • Membantu dalam masalah sembelit
  • Membantu dalam masalah penghadaman
  • Memperbanyakkan susu ibu.(milk booster)
  • Bertindak sebagai kacip fatimah bagi isteri
  • Meningkatkan stamina bagi lelaki

Jangan biarkan masalah ini membelenggu anda.Ikhtiar bagi menangani kaki berbau. 


LuvHaryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"

Tanda Kita Mengingati Rasulullah SAW

Salam Maulidur Rasul

Bila sebut Maulidur Rasul pastinya kita mengingati tarikh kelahiran Nabi Muhammad SAW iaitu 12 Rabiulawal Tahun Gajah

Pastinya, Nabi Muhammad SAW senantiasa merindui kita. 

Apakah Tanda Kita Mengingati & Mencintai Rasulullah SAW?

Banyak cara untuk kita mengingati dan menunjukkan tanda kasih dan cinta kepada Rasulullah seperti mengikuti sunnahnya dan juga berselawat kepada Rasulullah SAW

Selawat Kepada Rasulullah SAW


Firman Allah SWT di dalam Surah Al-Ahzab : 56

"Sesungguhnya Allah dan para MalaikatNya selawat kepada Nabi. Hai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya"

Rasulullah SAW bersabda:

"Tidak sempurna iman seseorang daripada kamu sehingga aku lebih dicintai olehnya daripada ia mencintai anaknya, ibu bapanya dan manusia semuanya."
(Hadis Riwayat Ahmad, Bukhari, Muslim, Tirmidzi, Nasa'i dan Ibnu Majah)

Rasulullah SAW bersabda:

"Setiap doa adalah terhalang, sehingga berselawat atas Nabi SAW"
(Hadis Riwayat Ad-Dailami)

Rasulullah SAW bersabda:

"Sesungguhnya seutama-utama manusia (orang terdekat) dengan aku pada hari kiamat adalah mereka yang lebih banyak berselawat kepadaku."
(Haidis RiwayatAn-Nasa'i dan Ibnu Hibban)

Rasulullah SAW bersabda:

"Barangsiapa berselawat kepadaku pada waktu pagi sepuluh kali dan pada waktu petang sepuluh kali, ia akan memperolehi syafaatku pada hari kiamat."
(Hadis Riwayat Thabarani)

Rasulullah SAW bersabda :

"Barangsiapa berselawat kepadaku di sisi kuburku maka aku mendengarnya, barangsiapa berselawat kepadaku dari jauh maka selawat itu diserahkan oleh seorang malaikat yang menyampaikan kepadaku dan ia dicukupkan urusan keduniaan dan keakhiratan dan aku sebagai saksi dan pembela baginya"
(Hadis Riwayat Al- Baihaqi dan Al-Khatib)

10 Kelebihan Berselawat Ke Atas Rasulullah SAW Dalam Kitab Ibnu Farhun Al-Qurthubi


  • Memperolehi selawat dari Tuhan Penguasa Alam
  • Memperolehi syafaat dari Nabi SAW
  • Mendapat pimpinan daripada malaikat yang baik-baik
  • Menghapuskan dosa
  • Mendapat pertolongan dan tercapai keperluan hidup
  • Mempunyai pembeza dengan orang munafik dan kafir
  • Memperolehi nur lahir dan batin
  • Mendapat keselamatan daripada azab neraka
  • Membolehkan memasuki syurga
  • Memperolehi ucap selamat dari Allah

Banyak sangat kelebihan apabila kita berselawat kepada Nabi SAW

Jom Berselawat Ke Atas Rasulullah SAW :)



Apa Istimewanya Alfalfa Shaklee?

Bagi yang telah mengenali Shaklee, pasti mengetahui adanya supplement Alfalfa'

Dan kebiasaannya Alfalfa di kenali sebagai jamu moden dan detox bagi mengeluarkan segala toksin dalam badan.

Bestnya Alfalfa ini adalah di ambil sebagai makan ia juga boleh dibuat sebagai masker

Istimewanya Alfalfa Shaklee


Alfalfa Shaklee


  • Alfalfa Complex diasaskan oleh Dr Forest C Shaklee dengan menggunakan Formula Shaklee Signature dalam tahun 1950an
  • Ianya daripada tanaman Alfalfa (Medico Sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid,herbasid dan menggunakan bahan kompos atau baja bebas kimia
  • Alfalfa di gelar sebagai Raja Segala Tumbuhan. Medico Sativa adalah gred paling tinggi dikalangan tumbuhan Alfalfa
  • Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah bagi menyerap pelbagai nutrisi.
  • Daun Alfalfa Shaklee hanya dituai apabila ia mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfalfa yang matang kaya dengan klorofil.
  • Daun-daun akan dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi terkandung di dalamnya. 
  • Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.
  • Setiap satu tablet mengandungi 300mg Alfalfa

Kelebihan Alfalfa

  • Membantu kelegaan sakit sendi dan belakang
  • Membantu kelegaan semasa haid
  • Membuang toksik
  • Membantu cuci buah pinggang
  • Neutralkan asid di dalam badan
  • Bertindak sebagai kacip fatimah pada isteri
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu buang angin dalam badan
  • Milk Booster

Berminat dengan rangakaian produk Shaklee?


Jadi Ahli Shaklee


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ LuvHaryani
fb@Instagram : LuvHaryani

"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"

Persekitaran Perkahwinan Di Negeri Sembilan

Sebenarnya Ani seronok pergi kenduri kahwin hehe

Kemeriahannya, Pengantinnya dan Makanannya

Eh! Semua lah hehe

Perkahwinan Di Negeri Sembilan

Sebenarnya inilah kali pertama Ani tengok kenduri kahwin di Negeri Sembilan

Lain negeri lain adat, bila tengok sesuatu yang baru pastinya teruja :D

Pengantin ni adalah jiran Ani tapikan tak rasa pun jiran, Lebih rasa macam keluarga je hehe

 Gambar Untuk Tatapan Anda :)


Pengantin Menjulang

Menjulang Pengantin

Majlis Santapan

 Di Meja Santapan

Sempat lagi Tu!

 Sempat Yu hehe

Pengantin dan Pengapit

 Pengantin dan Pengapit


Tarian Piring

Tarian Piring

Pelamin Pengantin

 Pelamin Pengantin

Adat Membaling Beras

Yang ni baling beras tapi di hadang dengan payung

Sebenarnya, seronok melihat pengantin bersanding dan diserikan dengan adatnya di hari persandingan

Di doakan, Semoga mempelai  dimurahkan rezeki dan diberkati Allah selalu.Amin


Selamat Pengantin Baru :)


Kelas Asas Bersama Master Cery


Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk Ani hadir ke Kelas Asas Bersama Master Cery

Sebenarnya dalam Shaklee, susur galur Ani yang kelima lah dengan Master Cery

Ya Allah sangat beruntung dapat pergi Kelas Asas Bersama Master Cery di Faizworld Training Centre

Master Cery

Nama sebenar Master Cery adalah Puan Shareeza tetapi lebih dikenali sebagai Master Cery. 

Master Cery lulusan Chemical Engineering di Universiti Teknologi Petronas. Pernah bekerja di Petronas kemudan melebarkan empayarnya di dalam Shaklee

Blog Master Cery di sini 

Sebentar Bersama Master Cery


Ya, tipulah Ani tak pernah terfikir yang satu hari Ani akan berjumpa secara depan dengan Master Cery. Bila baca fb dan blognya , satu hari Ani pasak dalam hati Ani nak jumpa Master Cery.

Alhamdulillah Ani dapat jumpa malah dapat menimba ilmu Master Cery,Allah.. Perkara ni takkan terjadi jika bukan dengan keizinan Allah, Alhamdulillah


Ani Bersama Master Cery

maaflah gambar tak clear, battery tinggal bawah 10% tak silap hihi

Kongsi Gambar  Kelas Asas Bersama Master Cery




Permulaan Januari Yang Membakar Semangat Alhamdulillah :)



Pemberian daripada Master Cery kepada semua.
Ani suka tagline Master Cery. "Jika Cinta Dihati, Keajaiban Menanti"



Di dalam kelas. Master Cery tanya sorang-sorang. Bukan tanya saja-saja , tanya dengan lebih specific. Sungguh, nampak Master Cery benar-benar nak berkongsi ilmu dan guide semua yang hadir



Kami selepas habis kelas

Allah, Ani jumpakan Ani dengan orang yang hebat, Master-master yang hebat, Group-group  yang hebat, team yang hebat. Allah, kejayaan bukan sahaja untuk kejar dunia semata tetapi juga di akhirat

Benar kata Kak Kep, ada je kelas pape pergi je menuntut ilmu. Sungguh, Ani rasa sungguh tak rugi. Lagi banyak belajar rupanya lagi banyak tak taw,

Sungguh, Ilmu Allah sangat luas


Coretan Hati,
LuvHaryani


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"


Promosi Januari 2015 : Triple Promo Untuk Anda :D


Siapa yang tak sukakan Promotion kan!

Lagi-lagi di bulan Januari 2015

Tahun Baru pasti ingin kan kesihatan yang baik

Triple Promo Untuk Anda


Sebab bulan Januari~ngee

Dengan berbesar hatinya, saya memberitahu promosi pada kali ini adalah

Jeng Jeng Jeng :D


Tripel Promo January 2015

Meh kita selongar satu-satu

Promotion Vivix


Promotion Vivix January 2015

Beli 6 dapat 7
Beli 2 dapat 5% Diskaun

Kelebihan Vivix Shaklee

  • Membantu menggalakkan penuaan yang sihat
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu mengurangkan komplikasi kecing manis
  • Membantu meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
  • Membantu mengurangkan insiden nyanyuk
  • Membantu menggalakkan kehilangan berat badan
  • Membantu meningkatkan kesihatan imun
  • Membantu menyokong kesihatan mata
  • Membantu menggalakan kesihatan keseluruhan

Promotion Alfalfa


Promotion Alfalfa January 2015



Beli 6 Alfalfa Large dapat 7 Alfalfa Large
Beli Alfalfa Large dapat 5% Diskaun

Atau

Beli 6 Alfalfa Small dapat 7 Alfalfa Small
Beli Alfalfa Small dapat 5% Diskaun


Kelebihan Alfalfa 

* Membantu melegakan sakit sendi dan belakang
* Membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan
* Membantu memberikan kelegaan semasa haid 
* Baik di ambil bagi mereka yang mempunyai masalah eczemadan elergi
* Membantu mencuci usus bagi membuang toksik
* Membantu mencuci buah pinggang 
* Membantu menuetralkan asid dalam badan
* Membantu mereka yang mempunyai masalah keputihan 
* Membantu menegangkan payudara
* Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri
* Membantu dalam masalah penghadaman dan pencernaan
* Membantu meningkatkan stamina seorang suami
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu membuang angin dalam badan
* Milk Booster

Promotion VitaLea For Children


Promotion VitaLea For Children


Beli 3 botol Vitalea For Children dapat 4 Botol VitaLea For Children

Kelebihan Vita-Lea For Children

* Membekalkan 19 vitamin dan  mineral perlu
* Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
* Bekalan harian Vitamin B kepada kanak-kanak 
* Baik untuk kesihatan

Berminat dengan Promosi Januari 2015?


sms/whatsapp Ani : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ LuvHaryani
fb @ Instagram : LuvHaryani


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...