Skip to main content

Jump Street Malaysia Super Duper Awesome

Semalam Ani berkesempatan untuk pergi ke Jump Street bersama keluarga Ani. 

Keluarga Ani best taw, keluarga ni termasuklah dua adik beradik kandung Ani + dua jiran Ani tapi Ani tak anggap pun mereka kawan atau jiran sebab mereka adalah family Ani. :) Suka hati Ani lah kan hihi

Ikatan tu rezeki. Anugerah dari Allah :)

Jump Street, Trampoline Park


Jump Street, Trampoline Park Malaysia

Kami main 2 jam. 2 jam tu melompat-lompat! Memang lah Haryani lupa daratan huhu, Ani boleh kata jump street ni tempat riadah best ! Sangat-sangat best jika bawa family sebab semua perangai, peel masa kecik semua keluar kat situ hihi. 

Kami di Jump Street Malaysia
Kasih sayang Ani ada pada mereka :)

Bila anda sampai ke sana, anda kena beli socks di sana, Ini adalah kerana safety reason. Tapi stokin dia cantik taw. Serious, next time nak pergi bawa je stokin tu so tak payah beli 2 kali  :)

Baru sampai di Jump Street
Hijau Hitam itu adalah stokin Jump Street. Dia macam melekat dekat bawah taw. Ani rasa supaya tak tercabut, Ani rasa hehe :)

Serba Sedikit Tentang Jump Street


Jump Street ada banyak benda yang boleh anda teroka, Sangat Best!! . Ada Main Court, Foam Pit, High Performance, Big Bag, The Wall, Dodge Ball, The Cage & Slam Dunk. Ketahuilah, semua nya melompat hihi.

Kat situ jugak ada tempat makan, locker, surau sangatlah selesa untuk kita pergi. Untuk kanak-kanak, jangan risau , tempat mereka adalah The Cage :)

Gambar Di Jump Street


Main Court, Jump Street Malaysia

Ok, ini adalah Main Court. Main Court ni sebelum kami main yang lain, kami di ajar di sini, nampat tak yang baju hijau mereka lah yang ajar cara-cara melompat, nak berhenti, apa yang boleh dan tak. Kemudian, lompat habis-habisan hehe

Dodge Ball, Jump Street

Ini Dodge Ball. Kotak hitam ini adalah tempat lompat sebenarnya. Dia berkali berganda-ganda best daripada tilam spring siapa yang pernah melompat-lompat masa kecik kat atas tilam spring hehe.

Cara dia untuk main dodge ball, Bola letak dalam kawasan kotak hitam merah, kena baring meniarap masing-masing dalam kotak, bila start bangun attack group depan hehe. Best woo!!

Foam Pit, Jump Street

Ini pulak Foam Pit. Foam Pit lompat dekat tempat hitam berkali-kali dan terbang ~~~ lepastu susah nak bangun. Cuba cari Ani mana hehe

High Performance & Big Bag

Ini paling Ani suka best giler, High Performance kemudian lompat terbang kat Big Bag tu. Awesome Babe!!

Aktiviti di Jump Street, Malaysia

Tengah-tengah tu Slamdunk . Ada tiga, tiga-tiga berbeza ketinggian untuk shot. :)

Ani sangat recommend bagi mereka yang suka aktiviti begini. Bawa kawan atau family, serious kenangan ni sangat best! 

Maklumat lanjut tentang Jump Street Malaysia ada di sini : Jump Street

P/s : Sebelum Ani pergi, Ani telan vitamin Vita-lea, Vitamin C & B-Complex :)

Semoga Terhibur!


Daftar Ahli Shaklee Makan Sendiri Untuk Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642, jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…