Skip to main content

Penjualan Zinc Complex Sehingga Akhir Februari 2016 Ini Sahaja!

Gempar kan! Ini bukan permainan ,ini betul-betul kejadian.

Penjualan Zinc Complex Shaklee bakal terhenti seketika untuk memberi laluan kepada new improved formula dan pendaftaran lesen baru.

Jangan sedih, dia masih ada lagi di bulan Februari 2016

Zinc Complex


Penjualan Zinc Complex sehingga akhir Februari 2016

17 Kelebihan Zinc Complex Yang Patut Anda Tahu


Umumnya, Zinc Complex sangat berkait rapat dengan  kesuburan lelaki & keguguran rambut kan?tapi sebenarnya dalam satu botol Zinc Complex ni  banyak faedah, macam-macam ada hehe.

Jom tengok satu-satu :)

  • Bantu Dalam Masalah Jerawat
Kajian menunjukkan ZincComplex  berkesan untuk sembuhkan jerawat. dan Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik. :)

  • Eczema
Eczema sangat digalakkan untuk ambil Zinc . Antara sebab berlakunya Eczema adalah kerana kurangnya Zinc dalam badan.

  • Bantu Seimbangkan Hormon
Seperti awal Ani katakan, Zinc  membantu dalam mengawal selia jumlah testosteron dalam badan. :)

  • Kesihatan Kulit
Korang tau tak? Zinc sangat berkait rapat dengan sintesis kolagen  di mana ianya bantu dalam normalkan jumlah minyak kulit juga kekalkan kesihatan kulit.

  • Penyembuh Luka
Kurang Zinc menyebabkan proses untuk sembuh luka lambat. Badan manusia punya beberapa enzim bergantung kepada Zinc, yang menggalakkan sintesis kolagen,  seterusnya bantu dalam penyembuhan luka :)

  • Gangguan Prostat
Kurang Zinc penyebab pembesar kelenjar prostat & sekaligus terdedah kepada kanser. Nasihat pengambilan, ambil 15mg Zinc setiap hari, jika mengalami masalah prostat, perlu di bawah pemerhatian rapi pakar perubatan.

  • Turunkan Berat Badan
Jeng Jeng Jeng, ni mesti ramai suka. Zinc peranan utama dalam penurunan berat badan & kawal selera makan. Senyum sekarang~ngee

  • Kehamilan
Untuk kehamilan, Zinc penting dalam pembaikan fungsi DNA. Untuk pertumbuhan cepat sel-sel & bangunkan unsur utama sel semasa kehamilan.

  • Kesuburan & Pembiakan
Untuk lelaki, Zinc bantu spermatogenesis & pembangunan organ-organ seks. Manakala wanita, Zinc bantu dalam semua  fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran & penyusuan.

  • Fungsi Biologi
Zinc penting dalam pembiakan kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau & rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan & penghadaman.

  • Kawalan Jangkitan
Zinc bertindak dalam melindungi diri daripada gangguan berjangkit & jangkitan kulat termasuk paru-paru juga konjunktivitis.

  • Antioksidan
Zinc terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas termasuk sintesis protein, fungsi enzim & metabolisme karbohidrat.

  • Enzim
Zinc komponen beberapa enzim, bantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, kawal selia transkripsi gen. metabolisme tenaga & banyak lagi.

  • Kelesuan Kronik
Orang yang mengalami keletihan kronik dicadangkan ambil makanan kaya dengan Zinc.

  • Botak
Botak adalah kerana kehilangan rambut bagi kanak-kanak & dewasa. Untuk pemulihan, disyorkan oleh Doktor kepada mereka yang menghidapnya dengan pengambilan diet kaya dengan Zinc. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan Zinc di mana Zinc membantu dalam mencegah keguguran rambut.

  • Kemerosotan Tulang
Penyakit apabila tulang jadi lemah & rapuh. Zinc komponen hydroxyapatite iaitu garam & membuat matriks tulang kuat & keras. Di sebabkan itu, kandungan Zinc perlu ditambah dalam pelan diet untuk mengelakkan kehilangan tulang.

  • Rabun Malam
Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zinc bantu dalam  merperbaiki penglihatan. Cadangan,  ambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam sebab kaya dengan kandungan Zinc untuk perbaiki masalah rabun malam :)

Bagi siapa yang ada masalah di atas, jangan lupa promosi Zinc Complex bulan ini , February 2016 beli 4 dengan harga 3 botol .


Semoga Bermanfaat! :)


Anda berminat dengan supplement Zinc Complex?


Klik Di Sini Untuk Pesanan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Dengan Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642, jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. selagi ada peluang nak beli tu..rebut sahaja takut pula tidak ada kesempatan lagi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…