Skip to main content

Merawat Kanser Hodgkin Lymphoma Dengan Shaklee

Hari ini bercerita tentang Kanser Hodgkin Lymphoma.

Ani secara jujurnya tidak lah begitu arif cuma ingin berkongsi sedikit ilmu tentang perkara ini. 

Apa itu Kanser Hodgkin Lymphoma?



Kanser Hodgkin Lymphoma

Kanser Hodgkin Lymphoma adalah kanser tisu limfa. Tisu limfa yang terdapat dalam nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-sum dan lain-lain lagi. Punca sakit ini masih belum diketahui dan kebiasaannya ia menimpa di kalangan mereka yang berusia 15 - 35 tahun juga  50-70 tahun.

Tanda-Tanda Mengalami Kanser Hodgkin Lymphoma


  • Sering keletihan
  • Demam dan kesejukan kerap datang dan pergi
  • Gatal-gatal tanpa sebab diseluruh badan
  • Hilang nafsu makan
  • Berpeluh-peluh waktu malam
  • Hilang berat badan
  • Bengkak yang tidak sakit di bahagian limfa seperti ketiak, leher
  • Hilang berat badan tanpa sebab


Rawatan Yang Biasanya Di Ambil Untuk Pesakit Adalah :


  • Mengikut Jenis Kanser Hodgkin Lymphoma
  • Tahap kanser (sejuah mana ianya telah merebak)
  • Saiz tumor melebihi 10 cm lebar
  • Usia sakit dan pelbagai isu perubatan
  • Faktor lain seperti usia, demam, berpeluh di waktu malam dan sebagainya.

Kebiasaannya, pesakit akan dirawat menggunakan kimoterapi atau terapi radiasi.  Doktor akan memaklumkan berkenaan rawatan yang lebih spesifik.

Rawat Kanser Hodgkin Lymphoma Dengan Shaklee


Sebenarnya, terdapat kajian yang dijalankan pada tahun 2012 menunjukkan sel-sel kanser Hodgkin Lymphoma akan memusnahkan diri mereka sendiri apabila di beri reveratrol dose tinggi.


Proses pemusnahan sel sendiri
Proses pemusnahan sel sendiri


Vivix mengandungi Resveratrol yang mampu memberi perlindungan dan melawan pelbagai kanser lain seperti kanser prostat, paru-paru dan lain-lain lagi

Vivix sekat sel kanser


Kebaikan Vivix Shaklee


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan,

Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…