Skip to main content

Misi November 2018 : Percutian Kundasang , Sabah

Masing-masing punya impian kan,


Dan perancangan ani misi November 2018, ani nak ke Kundasang bersama mama ani.


Manusia merancang, Allah tentukan, Moga dipermudahkan Aamiin

Misi November 2018 : Percutian Kundasang, Sabah



Dairy Farm, Kundasang Sabah

Sebenarnya, Ani dah pernah pergi dulu tahun 2013. Tapi kenapa ani nak pergi lagi? Sebab mama ani yang nak pergi. Mana mama nak pergi ani nak pergi ~ hehe. Siap mama nyanyi lagi taw pagi tadi sebab sejuk!

Perancangan Ani


Perancangan ani nak pergi tempat yang sama lagi seperti Sabah Tea Garden, Kinabalu Park, Dairy Farm (New Zealand kan?) Rumah Terbalik, Canopy Walkway Poring, Tagal Sg Moroli (ni tempat ikan gigit-gigit kaki hehe), Pasar Malam Sinsuran, Pasar Flipina (macam-macam makan ada lobster, ketam, sotong..best kita pilih,dia masak depan kita, kita dapat panas-panas dan makan), ada rezeki lebih boleh singgah ke tiga pulau.

Waktu Sabah pun pagi dalam 6 lebih dah terang benderang. Orang kata luas perjalanan luas pemandangan.~ gitu. Cuma kena fokus kat sini, sana kena ada orang yang bawa, guide untuk kita pergi satu tempat ke satu tempat. In syaa Allah ani nak guna orang yang sama. Sabah ada satu air sedap taw tapi ani lupa nama dia, hanya di Sabah je ada air tu :)

Budget Ke Sabah


Ani ada survey search ticket flight (ani prefer Malindo Air sebab lebih selesa), ani tengok harga promo tak lari macam 2013 dulu, pergi balik seorang dalam RM 200 lebih sorang. Jadi nak harga jimat, kena rajin-rajin tengok promo. Tempat menginap ani memang nak Kinabalu Pine Resort sebab view dia cantik sangat!!. Nanti ke Bandar Kinabalu kena cari ke tempat menginap lagi. Gedebak gedebuk semua makan bagai ani anggar dalam RM1500 (lebih lagi baik).

Sebab ani nak bawa mama, jadi budget kena double. Makanya kita kena sambung menyimpan plus buat Shaklee bersungguh-sungguh! In syaa Allah

Kenapa Tak Tahun Depan?


Tahun depan dah ada plan lain, plan lebih bermakna In syaa Allah. Maka, kita pergi November 2018, tepat birthday ani 22 hb November, Masa tu Bye Bye! In syaa Allah, ini perancangan ani. Moga Allah permudahkan.


Sabah :)


Kinabalu Sabah

Kinabalu Pine Resort

Sabah Tea Garden

Rumah Terbalik Sabah

Tagal Sg Moroli

Pasar Flipina

Semoga Terhibur! 


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. salam haryani ..
    bumi kundasang memang cantik .
    tk rugi bila berkunjung balik ..
    aby pun dh pernah sampai sana ..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam Aby, aah, cantik sangat, in syaa Allah misi November 2018 :)

    ReplyDelete
  3. Wau.. perancangan 2 tahun akan datang.. boleh tahan.. hehe.. boleh bawa naik gunung sekali.. alang2 kan.. hehe..

    Tak try Home Stay Kiram Village? View sana memang power tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…