Skip to main content

Cara Merawat Stroke Dengan Vivix

Stroke terjadi disebabkan oleh salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak telah terganggu.

Bahagian otak yang terganggu tidak menerima oksigen yang cukup, sel-sel otak akan rosak atau mati dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak juga tidak berfungsi.

Stroke


Cara Merawat Stroke Dengan Vivix


Stroke juga boleh berlaku disebabkan oleh saluran darah arteri yang tersumbat akibat pembentukan plak iaitu campuran kolesterol dan lipid lain. Oleh itu, jika seseorang yang mengalami sakit jantung akibat artherosclerosis atau pengerasan salur darah arteri , ianya berisiko untuk mengalami stroke.

Mereka yang pernah mengalami stroke pada kali pertama berisiko untuk mengalami stroke pada kali kedua. Kebanyakkannya 75% stroke kali kedua berlaku dalam masa 30 hari selepas serangan pertama. Sementara 25% lagi berlaku dalam masa dua tahun.

Cara Pencegahan Stroke


  • Hentikan kebiasaan merokok
Merokok menyebabkan masalah atherosclerosis (pengerasan dinding pembuluh darah) dan akan
membuat darah menjadi mudah menggumpal.


  • Periksa tekanan darah secara rutin
Tekanan darah yang tinggi boleh menyebabkan pembuluh darah mengalami tekanan lebih. Walaupun badan tidak menunjukkan gejala, perlu periksa tekanan darah secara teratur.

  • Kendalikan penyakit jantung sekiranya ada dengan sebaiknya
Jika mengalami masalah gangguan pada jantung ataupun mempunyai masalah kolesterol tinggi, ia perlu berhati-hati kerana dua penyakit ini penyumbang kepada masalah stroke.

  • Atasi stress dengan baik
Stress sebenarnya dapat mengganggu keseimbangan tubuh badan. Tarik nafas, senyum, zikir :)

  • Makan secara sihat
Amalkan pengambilan makanan gaya hidup sihat iaitu perbanyakkan makan buah-buahan serta sayur-sayuran. Kurangkan pengambilan daging merah kerana daging merah mengandungi lemak tepu yang tinggi boleh menyebabkan pembuluh darah mengeras.


Bagaimana Vivix Membantu Dalam Merawat Stroke?


Vivix & Merawat Stroke

Vivix kaya dengan Resveratrol dan juga Polifenol.

Umumnya, Stroke terbahagi kepada 2 jenis iaitu:

  • Ischemic
Resveratrol bantu cairkan semula darah beku yang menjadi penyebab stroke. Bila darah beku tiada, salur darah tidak tersumbat sekaligus Resveratrol di dalam Vivix membantu memulihkan salur darah yang luka.

  • Hemoragic
Resveratrol di dalam Vivix membantu baik pulih sel dalam salur darah yang pecah.


Kebaikan Vivix Dalam Merawat Stroke


  • Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari
  • Vivix membantu mengaktifkan semua sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakkan sel menjadi sihat semula
  • Vivix membantu menurunkan kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini menyebabkan serangan kardiovaskular atau jantung
  • Ramuan Vivix sangat tinggi antioksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.


Testimoni Vivix


Testimoni Vivix Merawat Stroke

Testimoni Vivix Untuk Penjagaan Kesihatan Keseluruhan

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Terima kasih kongsikan.. stroke kali kedua boleh datang bila2 masa je jika x jaga pemakanan dan tubuh badan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…