Posts

Showing posts from August, 2016

Merawat Kanser Otak Dengan Vivix

Image
Kanser Otak adalah ketumubuhan pepejal yang kerap berlaku pada kanak-kanak. 
Korang Tau Tak? Sebenarnya lebih separuh kanak-kanak telah disahkan menghidap ketumbuhan otak dan ada yang sembuh daripada penyakit ini.
Kanser Otak tidak mengenal usia . Ia memerlukan penilaian berterusan dan penjagaan yang khusus.
Apa Itu Kanser Otak?


Kanser Otak adalah kecelaruan yang terjadi di dalam organ otak yang mana sekumpulan sel-sel otak tidak normal tumbuh di luar kawalan. Sebahagian besar kanser otak boleh merebak melalui rangkaian otak tetapi jarang merebak ke kawasan lain dalam tubuh.
Pada kes tumor otak  biasa, apabila ianya membesar, ianya boleh menghancur dan menekan tisu otak normal yang lain dan boleh mengakibatkan lumpuh. Disebabkan itu, Doktor selalu menggunakan istilah "tumor otak" daripada "kanser otak"
Penting adalah seberapa cepat kanser terus merebak melalui bahagian otak atau saraf tulang belakang yang lain dan adakah ianya boleh dibuang dan tidak berulang kembali.
Kan…

Promosi Shaklee Ogos 2016 : OsteMatrix

Image
Pasti ada yang tertanya-tanya apa promosi Shaklee untuk Bulan Ogos 2016
Ani harap tak terlambat untuk ani terangkan
Tara ini dia..OsteMatrix Shaklee :)
Promosi Shaklee Ogos 2016

OsteMatrix 
Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium diperlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.. Kebanyakan orang, mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium. (Burton Goldberg Group,Alternative Medicine : The Definitive Guide , Future Medicine Publishing, Inc WA, p 533)
Korang Tau Tak?
Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang tetapi juga bantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.
OsteMatrix bukan sekadar kalsium :)
OsteMatrix Shaklee mengandungi :
Kalsium 1000mgSumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah di serap
Magnesium 4000 mgMembantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
Vitamin D 4…

10 Keunikan Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Image
Hari ni ani nak cerita tentang HQ Shaklee, Pleasanton, San Fransisco, California.
Apa yang ani nak tekankan kat sini adalah "Sentiasa Selamat", "Sentiasa Berkesan" & "Sentiasa Mesra Alam" memang diguna pakai sampaikan HQ nya pun tiada alat penghawa dingin tetapi pengudaraan tetap terbaik :)
Arkitek pembinaan HQ Shaklee adalah Gensler yang bertanggungjawab untuk jadikan HQ Shaklee ini mesra pengguna, mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee iaitu kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi.

10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Jom baca satu-persatu :)

Seperti ani kata di kata, ianya reka bentuk oleh arkitek bertaraf dunia, Gensler yang sebenarnya juga design beberapa bangunan popular seperti JFK Airport, New York, Menara Shanghai China, Ritz-Carlton Hotel , Dubai, The Avenue 3, Kuwait, Facebook Inc , London dan sebagainya Ianya berkonsepkan "Living in Harmony with Nature" yang mesra alam dan manusia. Berada di dalam ba…