Merawat Kanser Otak Dengan Vivix


Kanser Otak adalah ketumubuhan pepejal yang kerap berlaku pada kanak-kanak. 

Korang Tau Tak? Sebenarnya lebih separuh kanak-kanak telah disahkan menghidap ketumbuhan otak dan ada yang sembuh daripada penyakit ini.

Kanser Otak tidak mengenal usia . Ia memerlukan penilaian berterusan dan penjagaan yang khusus.

Apa Itu Kanser Otak?


Merawat Kanser Otak Dengan Vivix Shaklee


Kanser Otak adalah kecelaruan yang terjadi di dalam organ otak yang mana sekumpulan sel-sel otak tidak normal tumbuh di luar kawalan. Sebahagian besar kanser otak boleh merebak melalui rangkaian otak tetapi jarang merebak ke kawasan lain dalam tubuh.

Pada kes tumor otak  biasa, apabila ianya membesar, ianya boleh menghancur dan menekan tisu otak normal yang lain dan boleh mengakibatkan lumpuh. Disebabkan itu, Doktor selalu menggunakan istilah "tumor otak" daripada "kanser otak"

Penting adalah seberapa cepat kanser terus merebak melalui bahagian otak atau saraf tulang belakang yang lain dan adakah ianya boleh dibuang dan tidak berulang kembali.

Kanser Otak dan saraf tulang belakang pada orang dewasa berbeza dengan kanak-kanak. Kanser ini sering terbentuk di kawasan yang berbeza, berkembang dari jenis sel yang berbeza, dan mungkin kaedah rawatannya turut berbeza. Perlu rujuk kepada yang Pakar.


Sebab-Sebab Terjadinya Kanser Otak


Sehingga kini, tiada kajian yang dapat mengesahkan punca sebenar-benar terjadinya kanser otak.Tetapi pastinya bahawa kanser otak tidak berjangkit.

Namun, ada kajian menunjukkan adanya beberapa faktor risiko tertentu yang meningkatkan risiko seseorang terhadap tumor otak (utama) :

  • Lelaki
Umumnya, tumor otak lebih kerap terjadi pada individu lelaki. Namun, meningioma sering terjadi pada wanita

  • Usia
Tumor Otak kebanyakkan dikesan pada linkungan  berumur di atas 70 tahun ataupun pada anak-anak berusia 8 tahun atau lebih muda.

  • Sejarah Keluarga
Bagi individu yang ada diantara ahli keluarga yang terkena kanser otak jenis glioma mungkin keberangkaliannya tinggi untuk terkena juga kepada penyakit ini.


Terkesan atau terkena radiasi atau bahan kimia tertentu di tempat kerja :

  1. Sinaran  : Pekerja di Industri Nuklear mempunyai peningkatan risiko kanser otak.
  2. Formaldehid : Orang-orang yang bekerja dengan formaldehid mempunyai risiko terkena kanser otak
  3. Vinly Chloride : Para pekerja industri plastik dengan paparan Vinil Klorida boleh berisiko tumor otak
  4. Akrilonitril : Para pekerja tekstil dan industri plastik yang terpapar akrilonitril boleh berisiko kanser otak.

Tanda-Tanda Kanser Otak


Gejala kepada Kanser Otak adalah berbeza, bermula dari sakit kepala hingga terjadinya stroke. Bahagian otak yang berbeza-beza mengawal fungsi yang berbeza, sehingga tanda kanser otak sangat berbeza-beza bergantung dari lokasinya. Cara terbaik untuk mengetahui adalah dengan melakukan scan otak.

Tanda kanser otak dapat dikesan jika sekiranya terjadi :

  • Serangan kekejangan (baru) pada orang dewasa,
  • Pergerakan pada lengan atau kaki hilang secara beransur-ansur
  • Hilang keseimbangan terutama jika sakit kepala
  • Kehilangan penglihatan di salah satu atau kedua-dua belah mata
  • Pandangan kabur, terutama jika sedang sakit kepala
  • Gangguan pendengaran pada bahagian telinga
  • Kehilangan penglihatan di salah satu atau kedua-dua belah mata
  • Pandangan kabur, terutama jika sedang sakit kepala
  • Gangguan pendengaran pada bahagian telinga
  • Kehilangan secara beransur kemampuan untuk bercakap secara tersusun
Antara tanda lain mungkin juga akan terjadi adalah mual atau muntah yang teruk pada pagi hari, terasa kebingungan dan hilang ingatan atau memori.

 Megan : Child With Brain Cancer


I spoke with Megan's dad yesterday, and he told me that is was one year ago to the day, November 19, 2007 that they rec'd the news that Megan, age 7, had brain cancer and her prognosis wasn't good.So the journey began the poking, prodding, chemo therapy, bedside vigils, etc. They were introduced to Shaklee and they started little Megan on Nutriferon and Children's Vita-lea. She began to show some improvement.

However, Todd told me that the real tipping point came in August with the introduction of Vivix; they began the daily Vivix, 1 tsp per day. Megan has shown remarkable progress ever since.The neurosurgeons at the Mayo clinic told her parents that the type of tumor that Megan has DOES not shrink, not with chemo treatment. They were in disbelief when Megan's tumor was almost undetectable.

Todd totally attributes her amazing progress to prayers which are so powerful but also to Shaklee's Vivix along with the Nutriferon and vitamins. The hope that he and his family have again is beyond words. I still find it very difficult to put what I heard in his voice into words. Todd touched me to the very depth of my being. This is why we do what we do, we are able to give people hope when they have none.

 God bless,Jeannie Foster 


Ikhtiar Vivix Untuk Kanser Otak



Vivix Merawat Kanser Otak
Vivix mempunyai kandungan Resveratrol dan Polifenol  yang terbukti melalui kajian klinikal makmal dan testimoni.

Berikut adalah bukti kejayaan ke atas Resveratrol.

  • Laporan dari Annals of the New York Academy of Science 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ia mempunyai kesan anti-kanser
  • Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa Resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser
  • Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, Resveratrol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses di mana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser)
  • Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam Jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa Resvratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Promosi Shaklee Ogos 2016 : OsteMatrix


Pasti ada yang tertanya-tanya apa promosi Shaklee untuk Bulan Ogos 2016

Ani harap tak terlambat untuk ani terangkan

Tara ini dia..OsteMatrix Shaklee :)

Promosi Shaklee Ogos 2016

Promosi Shaklee Ogos 2016 : OsteMatrix


OsteMatrix 


Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium diperlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.. Kebanyakan orang, mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium. (Burton Goldberg Group,Alternative Medicine : The Definitive Guide , Future Medicine Publishing, Inc WA, p 533)

Korang Tau Tak?

Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang tetapi juga bantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

OsteMatrix bukan sekadar kalsium :)

OsteMatrix Shaklee mengandungi :


  • Kalsium 1000mg
Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah di serap

  • Magnesium 4000 mg
Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya

  • Vitamin D 400IU
Merangsangkan penyerapan kalsium

  • Boron
Membantu dalam metabolisme tulang

  • Mangan, Tembaga & Zinc
Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Kelebihan OsteMatrix Shaklee


  • Membantu menguatkan tulang & gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
  • Ianya mengandungi Vitamin D bagi merangsang penyerapan kalsium
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut & sakit gastrik
  • Pengalkalian tubuh
  • Memperbaiki masalah haid
  • Membantu meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sembelit bagi wanita mengandung

Promosi Ogos 2016 : OsteMatrix


  • Beli 6 percuma 1 botol OsteMatrix
  • Beli 2 botol OsteMatrix dapat 5% diskaun

Promosi Shaklee Ogos 2016 : OsteMatrix


Semoga Bermanfaat! :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


10 Keunikan Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Hari ni ani nak cerita tentang HQ Shaklee, Pleasanton, San Fransisco, California.

Apa yang ani nak tekankan kat sini adalah "Sentiasa Selamat", "Sentiasa Berkesan" & "Sentiasa Mesra Alam" memang diguna pakai sampaikan HQ nya pun tiada alat penghawa dingin tetapi pengudaraan tetap terbaik :)

Arkitek pembinaan HQ Shaklee adalah Gensler yang bertanggungjawab untuk jadikan HQ Shaklee ini mesra pengguna, mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee iaitu kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi.

10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton


10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Jom baca satu-persatu :)

  • Seperti ani kata di kata, ianya reka bentuk oleh arkitek bertaraf dunia, Gensler yang sebenarnya juga design beberapa bangunan popular seperti JFK Airport, New York, Menara Shanghai China, Ritz-Carlton Hotel , Dubai, The Avenue 3, Kuwait, Facebook Inc , London dan sebagainya
  • Ianya berkonsepkan "Living in Harmony with Nature" yang mesra alam dan manusia. Berada di dalam bangunan dan persekitarannya, kita akan lihat dikelilingi pokok,langit,bukit dan padang di sekitar bangunan.
  • Bangunan dibina dari bahan yang mampan. Contohnya, panel kayu dan pintunya menggunakan kayu dari hutan yang diiktiraf (certified sustainable forest).
  • Hiasan dalaman seperti karpet, kerusi, meja, cat dan lain-lain diperbuat daripada bahan yang boleh dikitar semula.
  • Landskap di sekitar bangunan adalah tanaman herba botani yang mewakili bahan-bahan yang digunakan di dalam produk Shaklee.
  • Lampu di dalam bangunan menggunakan sensor pergerakan untuk on & off dengan tujuan menjimatkan penggunaan tenaga. Apabila cahaya mencukupi di dalam bangunan, lampu malap sendiri. Lampu dalam dan luar juga diset dengan timer.
  • Shade tingkap juga menggunakan sensor elektrik yang membenarkan 80% pencahayaan dalaman dan pada masa yang sama melindungi bahagian dalam dari panas matahari. Peneduhan automatik mengikut kadar cahaya.
  • Kaca jenis Low-E digunakan di seluruh bangunan untuk memaksimumkan penggunaan tenaga secara berkesan. Cahaya matahari boleh masuk ke ruang paling dalam dan mengaktifkan peneduhan pada waktu siang paling panas. Penggunaan tenaga dijimatkan serta merta.
  •  Pengaliran udara bawah lantai digunakan untuk penggunaan tenaga efisien dan meningkatkan kualiti udara dalam bangunan secara graviti.
  • Terdapat juga kawasan terbuka dalam bangunan untuk pengaliran udara segar.

Hasil dari inovasi pada bangunan HQ ini, Shaklee diiktiraf sebagai syarikat pertama terima Climate Natural Certified kerana berjaya capai zero impact kepada pemanasan global (0% pelepasan CO2)


Semoga Bermanfaat ! :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...