Skip to main content

10 Keunikan Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Hari ni ani nak cerita tentang HQ Shaklee, Pleasanton, San Fransisco, California.

Apa yang ani nak tekankan kat sini adalah "Sentiasa Selamat", "Sentiasa Berkesan" & "Sentiasa Mesra Alam" memang diguna pakai sampaikan HQ nya pun tiada alat penghawa dingin tetapi pengudaraan tetap terbaik :)

Arkitek pembinaan HQ Shaklee adalah Gensler yang bertanggungjawab untuk jadikan HQ Shaklee ini mesra pengguna, mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee iaitu kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi.

10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton


10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Jom baca satu-persatu :)

  • Seperti ani kata di kata, ianya reka bentuk oleh arkitek bertaraf dunia, Gensler yang sebenarnya juga design beberapa bangunan popular seperti JFK Airport, New York, Menara Shanghai China, Ritz-Carlton Hotel , Dubai, The Avenue 3, Kuwait, Facebook Inc , London dan sebagainya
  • Ianya berkonsepkan "Living in Harmony with Nature" yang mesra alam dan manusia. Berada di dalam bangunan dan persekitarannya, kita akan lihat dikelilingi pokok,langit,bukit dan padang di sekitar bangunan.
  • Bangunan dibina dari bahan yang mampan. Contohnya, panel kayu dan pintunya menggunakan kayu dari hutan yang diiktiraf (certified sustainable forest).
  • Hiasan dalaman seperti karpet, kerusi, meja, cat dan lain-lain diperbuat daripada bahan yang boleh dikitar semula.
  • Landskap di sekitar bangunan adalah tanaman herba botani yang mewakili bahan-bahan yang digunakan di dalam produk Shaklee.
  • Lampu di dalam bangunan menggunakan sensor pergerakan untuk on & off dengan tujuan menjimatkan penggunaan tenaga. Apabila cahaya mencukupi di dalam bangunan, lampu malap sendiri. Lampu dalam dan luar juga diset dengan timer.
  • Shade tingkap juga menggunakan sensor elektrik yang membenarkan 80% pencahayaan dalaman dan pada masa yang sama melindungi bahagian dalam dari panas matahari. Peneduhan automatik mengikut kadar cahaya.
  • Kaca jenis Low-E digunakan di seluruh bangunan untuk memaksimumkan penggunaan tenaga secara berkesan. Cahaya matahari boleh masuk ke ruang paling dalam dan mengaktifkan peneduhan pada waktu siang paling panas. Penggunaan tenaga dijimatkan serta merta.
  •  Pengaliran udara bawah lantai digunakan untuk penggunaan tenaga efisien dan meningkatkan kualiti udara dalam bangunan secara graviti.
  • Terdapat juga kawasan terbuka dalam bangunan untuk pengaliran udara segar.

Hasil dari inovasi pada bangunan HQ ini, Shaklee diiktiraf sebagai syarikat pertama terima Climate Natural Certified kerana berjaya capai zero impact kepada pemanasan global (0% pelepasan CO2)


Semoga Bermanfaat ! :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…