Skip to main content

Merawat Kanser Otak Dengan Vivix


Kanser Otak adalah ketumubuhan pepejal yang kerap berlaku pada kanak-kanak. 

Korang Tau Tak? Sebenarnya lebih separuh kanak-kanak telah disahkan menghidap ketumbuhan otak dan ada yang sembuh daripada penyakit ini.

Kanser Otak tidak mengenal usia . Ia memerlukan penilaian berterusan dan penjagaan yang khusus.

Apa Itu Kanser Otak?


Merawat Kanser Otak Dengan Vivix Shaklee


Kanser Otak adalah kecelaruan yang terjadi di dalam organ otak yang mana sekumpulan sel-sel otak tidak normal tumbuh di luar kawalan. Sebahagian besar kanser otak boleh merebak melalui rangkaian otak tetapi jarang merebak ke kawasan lain dalam tubuh.

Pada kes tumor otak  biasa, apabila ianya membesar, ianya boleh menghancur dan menekan tisu otak normal yang lain dan boleh mengakibatkan lumpuh. Disebabkan itu, Doktor selalu menggunakan istilah "tumor otak" daripada "kanser otak"

Penting adalah seberapa cepat kanser terus merebak melalui bahagian otak atau saraf tulang belakang yang lain dan adakah ianya boleh dibuang dan tidak berulang kembali.

Kanser Otak dan saraf tulang belakang pada orang dewasa berbeza dengan kanak-kanak. Kanser ini sering terbentuk di kawasan yang berbeza, berkembang dari jenis sel yang berbeza, dan mungkin kaedah rawatannya turut berbeza. Perlu rujuk kepada yang Pakar.


Sebab-Sebab Terjadinya Kanser Otak


Sehingga kini, tiada kajian yang dapat mengesahkan punca sebenar-benar terjadinya kanser otak.Tetapi pastinya bahawa kanser otak tidak berjangkit.

Namun, ada kajian menunjukkan adanya beberapa faktor risiko tertentu yang meningkatkan risiko seseorang terhadap tumor otak (utama) :

  • Lelaki
Umumnya, tumor otak lebih kerap terjadi pada individu lelaki. Namun, meningioma sering terjadi pada wanita

  • Usia
Tumor Otak kebanyakkan dikesan pada linkungan  berumur di atas 70 tahun ataupun pada anak-anak berusia 8 tahun atau lebih muda.

  • Sejarah Keluarga
Bagi individu yang ada diantara ahli keluarga yang terkena kanser otak jenis glioma mungkin keberangkaliannya tinggi untuk terkena juga kepada penyakit ini.


Terkesan atau terkena radiasi atau bahan kimia tertentu di tempat kerja :

  1. Sinaran  : Pekerja di Industri Nuklear mempunyai peningkatan risiko kanser otak.
  2. Formaldehid : Orang-orang yang bekerja dengan formaldehid mempunyai risiko terkena kanser otak
  3. Vinly Chloride : Para pekerja industri plastik dengan paparan Vinil Klorida boleh berisiko tumor otak
  4. Akrilonitril : Para pekerja tekstil dan industri plastik yang terpapar akrilonitril boleh berisiko kanser otak.

Tanda-Tanda Kanser Otak


Gejala kepada Kanser Otak adalah berbeza, bermula dari sakit kepala hingga terjadinya stroke. Bahagian otak yang berbeza-beza mengawal fungsi yang berbeza, sehingga tanda kanser otak sangat berbeza-beza bergantung dari lokasinya. Cara terbaik untuk mengetahui adalah dengan melakukan scan otak.

Tanda kanser otak dapat dikesan jika sekiranya terjadi :

  • Serangan kekejangan (baru) pada orang dewasa,
  • Pergerakan pada lengan atau kaki hilang secara beransur-ansur
  • Hilang keseimbangan terutama jika sakit kepala
  • Kehilangan penglihatan di salah satu atau kedua-dua belah mata
  • Pandangan kabur, terutama jika sedang sakit kepala
  • Gangguan pendengaran pada bahagian telinga
  • Kehilangan penglihatan di salah satu atau kedua-dua belah mata
  • Pandangan kabur, terutama jika sedang sakit kepala
  • Gangguan pendengaran pada bahagian telinga
  • Kehilangan secara beransur kemampuan untuk bercakap secara tersusun
Antara tanda lain mungkin juga akan terjadi adalah mual atau muntah yang teruk pada pagi hari, terasa kebingungan dan hilang ingatan atau memori.

 Megan : Child With Brain Cancer


I spoke with Megan's dad yesterday, and he told me that is was one year ago to the day, November 19, 2007 that they rec'd the news that Megan, age 7, had brain cancer and her prognosis wasn't good.So the journey began the poking, prodding, chemo therapy, bedside vigils, etc. They were introduced to Shaklee and they started little Megan on Nutriferon and Children's Vita-lea. She began to show some improvement.

However, Todd told me that the real tipping point came in August with the introduction of Vivix; they began the daily Vivix, 1 tsp per day. Megan has shown remarkable progress ever since.The neurosurgeons at the Mayo clinic told her parents that the type of tumor that Megan has DOES not shrink, not with chemo treatment. They were in disbelief when Megan's tumor was almost undetectable.

Todd totally attributes her amazing progress to prayers which are so powerful but also to Shaklee's Vivix along with the Nutriferon and vitamins. The hope that he and his family have again is beyond words. I still find it very difficult to put what I heard in his voice into words. Todd touched me to the very depth of my being. This is why we do what we do, we are able to give people hope when they have none.

 God bless,Jeannie Foster 


Ikhtiar Vivix Untuk Kanser Otak



Vivix Merawat Kanser Otak
Vivix mempunyai kandungan Resveratrol dan Polifenol  yang terbukti melalui kajian klinikal makmal dan testimoni.

Berikut adalah bukti kejayaan ke atas Resveratrol.

  • Laporan dari Annals of the New York Academy of Science 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ia mempunyai kesan anti-kanser
  • Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa Resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser
  • Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, Resveratrol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses di mana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser)
  • Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam Jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa Resvratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. syukur ada penawarnya harap sedikit membabtu untuk mengurangkannya ya kan

    ReplyDelete
  2. In syaa Allah, ikhtiar dengan bahan semulajadi dan selamat :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…