Posts

Showing posts from October, 2016

Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%

Image
Jika selalu ikut perkembangan ani di facebook : Ani Haryani,ani rasa ani ada tulis juga hasrat di blog, tentang percutian ni,  pasti ada yang nampak dan ingat ani ada memasang impian nak bawa mama, kalau boleh sebenarnya satu keluarga sekali pergi Kundasang 2018 bersamaan dengan 22 November kan? :).

Sebenarnya 22 November tu hari jadi sendiri hee :), kan manis perasaan tu masa hari jadi bagi hadiah kat orang :)  tapi bagaimana nak buat? Jika sekadar cakap, tiada langkah, tak boleh jadi kan :)

Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%



Ya Allah, taip ni pun sambil tersenyum hee, bestnya birthday boleh bawak family bercuti sendiri sponsor...In syaa Allah 3), Ok, apa yang perlu ani buat selain ani kata ani memang ada buat personal saving .ani memang dah ada tempat ani nak pergi, tempat-tempat yang pernah ani kunjung, tapi plan ani in syaa Allah nak pergi sekali tiga pulau, in syaa Allah . Ani prefer Malindo Air untuk penerbangan dan ani dah ada tour guide yang pernah ani guna khidmat dia di sana..

Ba…

Vitamin Untuk Sakit Sendi Shaklee

Image
Sebenarnya ani ada dengar dekat radio tentang ni, sakit lutut , sendi ganggu untuk aktiviti seharian dan juga aktiviti beribadah. 
Ani setuju, bila sukar untuk bergerak, aktiviti pasti tergendala
Vitamin Untuk Sakit Sendi Shaklee
Siapa Kata Isteri Di Rumah Hanya Perlu Longlai & Lembik, Sampai Nak Lipat Baju Pun Habis Berbunyi Semua Sendi Jari?
Cuba dengar dan lihat pengakuan daripada Puan Lydzar Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

Puan Lydzar mengalami sakit-sakit pada sendi jari dan kaki, Dia mengamalkan Set Sendi Shaklee, Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard & OsteMatrix, Alhamdulillah dia berikhtiar, akhirnya Puan Lydzar sihat tanpa ubat

Isteri itu sifatnya kuat, tulang belakang kepada suami juga penyeri kepada keluarga.
Vitamin Untuk Set Sendi Shaklee
Advanced Joint Health TabletLangkah 1 :Membantu bagi mengekalkan tulang rawan yang sihat Mengandungi ekstrak unik Boswelle yang dipatenMengandungi Glukosamine sebagai bahan aktifAgen …

Set Vitamin Kanak-Kanak Shaklee

Image
Bulan ni pastinya ramai anak-anak yang sibuk untuk aktiviti peperiksaan akhir tahun. Ada yang sedang menduduki ada pula yang tengah bersedia untuk peperiksaan nanti.
Pastinya, kesihatan anak-anak perlu di titik beratkan. Selepas peperiksaan mungkin ada aktiviti permainan dan aktiviti ko- kurikulum di sekolah
Untuk peperiksaan dan aktiviti, anak-anak perlu bersedia dari segi mental juga fizikal
Set Vitamin Kanak-Kanak Shaklee

Omega GuardMembantu daya ingatan & fokus ketika belajarMembantu sistem penglihatan lebih sempurnaDHA penting perlu untuk fungsi otak lebih sihatDHA penting untuk penghantaran isyarat ke otakVitalea for Children100% Vitamin C, D & EMengandungi 200mg kalsium, magnesium, zinc dan sebagainyaMembantu menghalang kavitiBebas Gluten, perasa anggur semulajadiCheweable Vitamin CMembantu membina daya ketahanan terhadap jangkitan penyakit, selsema dan batukMembantu penyembuhan lukaMembantu membina kekuatan gigiKaya dengan antioksidan dan bantu mengawal kerosakan gigi
Vitam…

Kandungan, Kelebihan & Kebaikan Vivix Shaklee

Image
Bila tengok botol merah Shaklee, pasti tahu ianya Vivix
Tapi, ada yang kerana kekangan dan perlu berfikir banyak kali, tidak mengapa :)
Ani faham :) . Baca dulu entri ni dan nilai sendiri :)
Supplement Shaklee Paling Famous Abad Ini : Vivix


Ada yang panggil ianya Sirap Shaklee. Tak kisah apa pun gelaran dan gerangannya, yang pasti ia punya manfaat yang sangat baik untuk tubuh badan manusia kan!
Umumnya, untuk mengenali Vivix kena tahu ramuannya dulu, macam orang bercinta mesti nak kenal dulu bagaimana sifatnya, begitulah :)
4 Bahan Utama Vivix Shaklee
Muscadine GrapeAtau nama lainnya Anggur Muscadine ni bukanlah anggur yang biasa kita lihat, makan dan yang ada di tepi-tepi jalan. Tidak! Dia adalah anggur yang mempunyai lebih 1 kromosom yang mana cirinya ini boleh menghentikan bahan kimia penyebab kanser juga anti virus dan anti bakteria. Anggur Muscadine mempunyai 40 kali ganda lebih Polifenol yang terbukti bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah juga me…

Benda Yang Nak Masa Kecil, Tapi Tak Dapat

Image
Pasti ada di antara kita yang masa kecilnya nakkan sesuatu tapi tak dapat
Tapi , erti tak dapat tulah sebenarnya mematangkan kita
Lagi manis, ianya adalah sebahagian rencah pengalaman hidup
Benda Yang Nak Masa Kecil, Tapi Tak Dapat
comel kan macam Ani tak? ;)
Dalam hidup ani ada tiga perkara yang ani tak dapat, tapi bagi ani ulang, ianya rencah kehidupan. Tiga perkara yang ani nak sangat tapi tak dapat adalah  taekwando, nak main hoki & anak patung kucing besar gila bulu-bulu gebus hehe.
Jujurnya,  Taekwando & main hoki ani dah takde perasaan sangat sebab dah besar pun main lasak macam apa kan haryani ni hehe.. yelah masa kecik sudah pasti ibu risau akan anaknya, badan kecik semangat kusss nak main aktiviti macam-macam heee~
Tapi yang ani ingat sangat tentang anak patung kucing putih besar, dekat The Mall ni lah, dulu kan goverment kerja hari sabtu... Kalau ikut mama pergi kerja, mama akan bawa tempat tu sebab mama tahu ani sangat suka anak patung tu
Tapi apa yang buat ani kenang dan …

Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Demam

Image
Jika bercerita tentang diri ani, mungkin ada yang dah tahu, ani sangat suka redah hujan hee, main hujan..itu kategori cari penyakit~ hee
Bila dah redah hujan haruslah kepala jadi ngengong, fikiran tak menentu gituu~
Ikhtiar ani tak lain tak bukan, Vitamin C Shaklee
Nak Demam Tak Jadi Demam Kata Mak Cik Saudara Ani :)
Ani sebenarnya mula kenalkan Vitamin C dengan saudara mara, sepupu sepapat, masa Hari Raya, kami semua buat Masker Vitamin C Shaklee. Jangan tak tahu, selain boleh ambil untuk tubuh badan, Vitamin C Shaklee juga boleh di buat sebagai masker. Best kan?
Sambung cerita balik hee~
Since dari situ,ani terangkan sekali kebaikan Vitamin C, akhirnya satu keluarga mak cik ani consume Vitamin C Shaklee.
Dia ambil Vitamin C Shaklee katanya, bila nak demam, ambil je ikhtiar  untuk diri, lepastu In syaa Allah tak jadi demam 
Allah izinkan. Dan itu yang ani selalu buat bila rasa badan tak best hehe
Tapi, apa yang perlu anda semua tahu adalah Vitamin C adalah vitamin yang larut air, Lebihan itu …

Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?

Image
Dalam hidup, kita perlu ada tujuan kan
Tanpa tujuan hidup, kita boleh terumbang ambing
Tak tahu apa sebenarnya diri nak
Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?


Sebenarnya, ani banyak kali di tarik oleh orang lain untuk join business mereka, tapi ani tolak sebab ani setia dengan Shaklee.
Sudah jatuh hati ke? hee~
Jatuh hati pada produknya :)
Pengakuan Dari Hati :)
Ani pernah cerita dalam facebook ani. Mai follow LuvHaryani @ fb personal : Ani Haryani ..masa ani register ani dah decide ani nak buat sampai habis. Fahamkan ayat, sampai habis sampai Master ke? Lepastu? habislahkan! ke bukan? ~hee
Jawapan ani sebenar-benarnya sampai habis.., sampai Allah izinkan untuk ani dapat beri manfaat pada orang lain. Selagi ada kudrat, tenaga, sihat tubuh badan. Ani nampak ini platform untuk ani tanam, semai untuk ladang akhirat sana. Yelah, bantu orang, beri manfaat tapi dalam masa yang sama bantu diri sendiri 
Ani banyak belajar dalam Shaklee, dan banyak juga ani rasa ani berubah sedikit demi sedikit ke arah …

Kulit Cantik Seperti Artis

Image
Bila tengok orang yang punya kulit yang cantik, terpegun hati
Tapi lebih lagi terpegun bagi ani bila cantik sekali nur di wajah
Aduhai, tenangnya hati :)
Kakak Cantik, Adik Manis, Muka Serupa Itu Ada Senyum :)


Setiap hari perlu senyum, ceriakan diri. Bila ada yang ganggu, istighfar, tarik nafas, senyum, ceriakan diri, Moga-moga semuanya baik-baik In syaa Allah 
Yelah, Biarlah cantik dan beraura macam artis kan! :)
Kulit Cantik
Sebenarnya ani nak cerita ni, kalau nak tahu produk Shaklee kan ramai artis yang guna dan ambil termasuklah Rita Rudaini, Emma Maembong, Ayu Raudhah, Misha Omar, Yasmin Hani, Wife Khairul Fahmi, Ekin Mawi dan ramai lagi pengusaha-pengusaha terkenal yang dan pun berjaya ambil vitamin Shaklee supaya bantu mereka dalam kesihatan & bertenaga. Ini mana yang ani tahu :)
Cakap tentang cantik, nampak awet muda, tak pakai make up pun alahai cantiknya~, flawless sangat kulitnya!!  itu ada di kalangan artis yang ambil Vivix Shaklee.
Vivix pergi sampai ke DNA, dia repair cells …

Cerita Tentang Penguat Ani Untuk Bertahan Dalam Business Shaklee

Image
Umumnya, dalam perniagaan ada pasang surutnya, turun naiknya
Tanpa kekuatan mungkin ada yang berhenti di separuh jalan
Tapi, bagi ani, alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan kan?
Penguat Ani Dalam Perniagaan Shaklee


Mereka berdua adalah orang yang ani sayang, ani kasih, ani cinta. Mama & Abah.
Ani selalu harapkan kebaikan untuk mereka di dunia juga di akhirat. Tanpa mereka, ani tak hidup sungguh la hai hati tisu~
Pastilah sedih kan mengingatkan setiap pengorbanan, membesarkan kita je dah berjuta-juta habis dari tak pandai berjalan sampailah mampu berdikari.

Cerita tentang penguat ani dalam Shakl33 ni lah dia sebab mereka, sebab mama fuh..boleh menitis pengorbanan..semata nak lahirkan ani, berparut perut ibu lahir anak tak cukup bulan
Aduhai anak, aduhai diri
Cinta, kasih, sayang untuk mereka ada dalam setiap doa.
Cerita tentang suka dalam Shaklee, semalam ani peluk mama. Ani luah..bagitahu apa dalam business, apa ani nak . Selain kasih sayang mereka, doa seorang ibu s…

Cara Turunkan Albumin Dalam Urine

Image
Dalam buah pinggang kita terdapat penapis halus yang dipanggil "Glomeruli". Fungsinya adalah untuk menghalang albumin iaitu sejenis protein keluar ke dalam air kencing

Apakah Itu Albumin?
Albumin adalah protein darah yang diproduksi oleh hati dan tugasnya adalah  mempertingkatkan volume darah. Tingkat albumin yang rendah dikaitkan dengan sirosis hati. Albumin level adalah kadar albumin dalam darah yang ditentukan dari pemeriksaan sample darah. Tingkat albumin di bawah normal biasanya berkait dengan masalah gastrointestinal.
Mengapa Albumin Perlu Melepasi Glomeruli?
Albumin adalah protein serum yang terdapat dalam plasma darah. Ia penting dalam mengawal jumlah cecair dan tekanan oncotic darah.Apabila albumin mempunyai cas elektrik negatif dan ia terdiri dari saiz yang besar, maka buah pinggang yang tidak sihat menapis albumin adalah satu pembaziran.
Jika ujian air kencing mendedahkan kehadiran jumlah  tinggi albumin atau protein lain ia dipanggil sebagai imunoglobulin, seseorang…

Bahaya Kanser Limfoma, Rawat Dengan Vivix

Image
Jangan pandang rendah jika terdapat simptom-simptom seperti berpeluh pada waktu malam, demam, berat badan turun mendadak, letih atau kurangnya selera makan.
Di takuti ianya adalah tanda kepada Kanser Hodgkin Lymphoma
Kanser Limfoma
Limfoma adalah kanser sistem limfa. Sistem limfa terdiri daripada sekumpulan saluran dan kelenjar yang dikenali sebagai nodus limfa dan ia tersebar pada  seluruh badan. Ia adalah sebahagian daripada sistem ketahanan badan yang mengangkut limfa untuk mealawan jangkitan.
Apabila limfoma terjadi, limfosit mula terhasil secara abnormal dan terkumpul di bahagian sistem limfa tertentu seperti nodus limfa. Limfosit yang diserang akan mula hilang fungsi untuk melawan jangkitan.
Sel limfosit yang abnormal biasanya mula tumbuh di satu atau lebih nodus limfa. Lama-kelamaan, limfoma mungkin akan merebak melalui sistem limfa dan menjangkiti nodus yang lain.
Bahaya Kanser Limfoma
Umumnya, Lymph nodes utama terdapat pada bahagian-bahagian badan seperti abdomen, tulang selangka…