Posts

Showing posts from November, 2016

Pemilik Hati, Jiwa & Raga Ani Haryani

Image
Pastinya setiap orang ada orang yang mereka sayang
Ani juga tidak terkecuali
Mereka lah yang ada dalam segenap hati ani
Pemilik Hati Ani

Merekalah ada dalam segenap penjuru hati ani, mama, abah, amal, qilah, yana yang ada dalam hati ani. Merekalah yang tahu ani ni bagaimana orangnya, kecil hingga ke besar, apa ani suka, apa yang ani tak suka, gelak ketawa, usik mengusik saja bagi kakak dia bising hehe
Dan adik-adik ani tahu masa bila ani betul-betul marah.Inilah keluarga, punya kekurangan in syaa Allah dengan kepala 6 orang sekarang ini, ianya saling melengkapi In syaa Allah :)
Sungguhlah, ani pastilah sayang mereka. Ani anak sulung kot terus terang pulak tu orangnya kan huhu, bila ada yang sakit je, ani kata ambil Vitamin C, angin ambil Alfalfa, mama pening darah tinggi naik ke? Omega Guard ani sua hehe. Engkorang rasa diorang rimas tak? Kadang-kadang, ani rasa sendiri taw, aku ni tak rimaskan diorang ke? hehe. Paling best ani kata korang ambil jelah vitamin apa je yang ada kat dapur tu ~…

Beri Manfaat Dalam Perniagaan

Image
Sebenarnya, ani dapat ilmu ni dari radio Ikim.fm, tapi pangkatnya Tan Sri 
Ani dengar separuh sebab dengar je dah start huhu
Dan ani olah ikut bahasa ani dan apa yang ani ingat :)
Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Antara inti yang telah diutarakan dalam Radio Ikim tentang Beri Manfaat dalam Perniagaan adalah :
Beri manfaat utamanya kepada orang sekeliling kita, staff, anak-anak buah,customers kita dan yang berhubung dengan kita,Perkhidmatan itulah yang memberi manfaat dan disitulah datangnya doa daripada mereka. Bila orang suka pada kita, pasti mereka doakan kita (ini untuk long term perniagaan kita)Bantu anak buah untuk berjaya, berjiwa besar, biar mereka lebih berjaya dari kita disitulah hikmahnya, kita dapat pahala dari apa yang kita bantuBeri manfaat dengan menjaga hubungan sesama kita. Tan Sri kata adakalanya Melayu sebab nak kejar rank, duit sanggup aniaya orang, bagaimana? dengan mengambil hak orang, tak jujur Pentingnya adalah hasilnya berkah.
Bestkan ilmu ni?
Ani tahu ani dalam landasan …

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee

Image
Baru-baru ni seramai 300 leaders yang berkelayakan dapat pergi FREE TRIP yang Shaklee anjurkan, 3 hari 2 malam
Yang best tu, semuanya free taw, siap dapat duit poket lagi
Kena tahu, yang Shaklee tawarkan 3C kepada mereka yang berminat untuk berbusiness Shaklee iaitu Cash. Car & Convention (tertakluk kepada terma dan syarat)
Tahun ni dalam negara, ke Langkawi lah :)
Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee?

Korang Tau Tak, mereka menginap di  hotel 5 stars satu sen pun tak keluar duit! , The Westin Langkawi Resort & Spa. Katil yang dorang tidur tu RM 13K  sesuailah dengan namanya Westin Heavenly Bed (crisp cotton lines, plush pillow and duvets for the best slumber) Hmm..heaven kan?Mereka sampai je di sambut bagaikan ala-ala VVIP taw!, ada paluan kompang (orang kahwin ke hehe) dan welcome drink. Terasa specialnya, Cuba pergi sendiri! Kompang pun takde apatah lagi air makanan untuk selamat datang. Layanan 5 stars taw!Dapat duit poket dari Shaklee. Shaklee bagi sorang dapat RM150…

Vitamin Shaklee Untuk Masalah Keputihan

Image
Keputihan sering mengganggu wanita
Bukan hanya untuk solat tetapi juga memberi ketidakselesaan pada aktiviti seharian
Apa vitamin yang membantu untuk keputihan?
Keputihan

Menurut Dr Hamid Arshat, masalah keputihan atau vaginal discharge memang sering berlaku dan banyak puncanya. Ada yang disebabkan oleh kehamilan, hari subur/ ovulation yang sangat dikhuatari ia disebabkan oleh kanser atau tumbuhan lain. Tapi punca yang paling sering terjadi ialah jangkitan kuman, bakteria, virus, kulat,  fungus atau parasite. Keputihan sering bewarna kuning atau hijau gatal-gatal dan berbau. Kebanyakkan jangkitan tak mudarat tapi sekadar mengganggu keselesaan. Tapi, ia boleh menyebabkan kemandulan, keguguran, kematian bayi, pendarahan dan kesakitan dan adakalanya menyebabkan kanser. Jangan pandang ringan dan dapatkan rawatan.
Set Vitamin Keputihan ShakleeJujurnya  ani tiada masalah keputihan tapi seiring dengan pengalaman yang sedikit, ani ada customers yang mengalamimasalah keputihan. Masalah keputihan men…

Jarak Bukan Penghalang

Image
Dalam business, ani faham perlukan ada Mentor
Dalam Shaklee kita panggil sebagai Uplines
Jika Upline berada di luar negara, adakah ia satu penghalang?
Jarak Bukan Penghalang
Jawapan ani pastilah bukan penghalang. Bergerak , bergerak dan terus bergerak! :)
Gambar di atas adalah upline ani yang banyak tunjuk ajar, tak jemu dengan ani, Ini dia..Kak Kep  Ani ambil gambar kak kep dalam fb hehe
Kalau nak tahu, Kak Kep ni tinggal di Qatar taw. Tapi, jujurnya ani takdelah rasa macam kak kep ni jauh sebab bila ani whatsapp kak kep, mesti kak kep balas. Takde satu pun whatsapp ani tak di reply.
Kak Kep banyak bantu ani. Sungguh, Buat begini, buat begitu, masa mula-mula ani ada idea ani tak tahu betul tak cara ani, ani minta pendapat, kalau kak kep kata tak, ani tak buat!
Begitulah prosesnya, sekarang ani masih lagi berusaha,in syaa Allah takkan berhenti
Ilmu Kak Kep bagi, Hanya Allah yang mampu balas
Doakan kak kep berjaya dunia akhirat Aamiin Ya Rabbal Alamiin
Semoga Bermanfaat! :)
Dengan keberkesanan pr…

Kelebihan Surah Al Kauthar

Image
Dan sebenarnya mak ani yang suruh ani amalkan
Tapi, ani tak tahu apa kelebihannya
Amalkan mungkin ada rasa perbezaannya, mak ani suruh baca 71 kali
Maka, ani pun mencari kelebihan Surah Al-Kauthar
Maksud Surah Al Kauthar
1. Sesungguhnya telah Kami berikan kepadamu nikmat yang sangat banyak
2. Sebab itu hendaklah engkau sembahyang kerana Tuhanmu dan hendaklah engkau berkorban
3. Sesungguhnya orang yang membenci engkau itulah yang akan terputus
Kelebihan Surah Al-Kauthar
Waktu hujan, baca Surah Al Kauthar lalu berdoa, doa dimakbulkan AllahBila rasa haus atau dahaga tiada air untuk diminum, baca Surah Al Kauthar kemudian gosok leher. In syaa Allah anda akan rasa dahaga hilang seketika walaupun tidak minum walau seteguk air sekalipunPenawar kepada penyakit mata seperti bengkak, berair dan gatal-gatal. Caranya, ambil segelas air tawar kemudian baca Surah Al Kauthar sebanyak 10 kali atas segelas air tawar tadi kemudian sapu air pada bahagian mata yang sakit, In syaa AllahDapat menemukan letak sihi…

Perkara Yang Buat Ani Tersenyum Sorang-Sorang

Image
Syukur Alhamdulillah, untuk 2016 sepanjang Januari sampailah hari ni, tiada satu perjalanan yang Allah itu beri sia-sia. Semua penuh dengan hikmah.Alhamdulillah atas segala nikmat
Nak cerita tentang perkara yang buat ani senyum sorang-sorang tu banyak, tapi kali ni ani nak cerita tentang Blog 
Cerita Tentang Blog
rasa macam pentas NC melambai-lambai, In syaa Allah
Serious, ani nak cakap, ani makin jatuh cinta dengan blog ani, sikit-sikit nak tulis kat blog, ada idea je nak curah dekat blog! dah takde entri yang save dalam blog tapi tak publish. Takde! Semua dah selesai Alhamdulillah.
Makin jatuh cinta, jatuh cinta dengan blog! ko dah kenapa Haryani? hehe tak tahulah, ani rasa mungkin doa dan Dia bagi ani jatuh cinta pada lorong ni. Wallahualam
Semangat ni berkobar-kobar taw nak update blog. Jujur, ani takde rasa nak buat karangan ke..tak! berat ke nak update blog. Tiada! Ani cuma rasa tulis jelah apa ani nak tulis dengan gaya bahasa ani sendiri hehe
Nak buat blog, pendapat ani ..jangan risau…

Detik Ani Mula Jatuh Cinta Dengan Business Shaklee

Image
Bila sebut jatuh cinta pasti semua nak tahu kan? hehe
Ok, orang lain kalau bercerita tentang jatuh cinta pasti berkarang-karangkan, tapi haryani ni dah terkenal dengan kepelikan dia, dah serupa takde perasaan, mak ani siap kata lagi ko ni bukan jinak-jinak merpati, jinak-jinak menyakitkan hati! engkorang ghase macam mana? kawan-kawan jangan nak gelak ngekeh sangat hehe ;P
Bagaimana Ani Jatuh Cinta Dengan Shaklee?

Ani kenal Shaklee berbeza dari yang lain, kena faham yang ni..erm.. ani tak guna produknya, ani tak tahu satu apa pun produknya masa tu , senang cerita zero! kosong sangat!!
Ani dapat je memberkit, balik rumah terus update kat fb "Saya jual Shaklee" since tu terus berkongsi fb, rare tak? hihi
Senang cerita ada sesuatu yang pegang buat ani stick dengan Shaklee. Dah register tulah baru ani makan dalam masa sama ani terus jual!. pelik sangat kan hehe itulah ani huhu
Jujurnya ani kenal Shaklee lepas ani memang minta dengan Dia apa terbaik untuk ani, bukan untuk short term je …

9 Herba Yang Terkandung Di Dalam Herb Lax Shaklee

Image
Bila sebut apa vitamin untuk lancarkan pembuangan
Tentulah Herb-Lax Shaklee
Apa yang membuatt Herb Lax ini begitu istimewa?
9 Herba Yang Terkandung Di Dalam Herb Lax Shaklee Senna LeavesMembantu mempercepatkan proses detox dan mengurangkan penyerapan lemak
Buckhorn BarkMelembutkan najis dan melembapkan usus 
Licorice RootMembantu proses detoksifikasi
Fennel SeedsMengeluarkan toksin, membantu pencernaan dan membantu masalah sembelit dan kembung perut 
Anise SeedsMerangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
Rhubarb RootAntibiotik
Blue Malva FlowerBantu proses detoks dan mengimbangi tekstur kulit
Culver's RootMembantu masalah lebihan air dan membantu masalah asma
Alfalfa LeavesBersihkan usus, darah dan hati
Kelebihan Herb Lax Shaklee
Memudahkan fungsi ususMenghilangkan jeragatMengempiskan perutMembersihkan ususMemudahkan pergerakan ususMengurangkan bau badanMengatasi sembelitDetox & buang toksin dalam badan
Semoga Bermanfaat!
Anda Berminat Dengan Herb-Lax Shaklee?


ATAU

Deng…

4 Cara Bagaimana Vivix Bertindak Merawat Penyakit

Image
Korang Taw Tak?
Sebenarnya badan kita ada berbilion-bilion sel untuk bina tisu, bina otot dan organ. Sama juga dengan darah, ia terbina daripada berbilion-bilion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Jika nak tahu, sel dalam badan kita diganti lebih 300 bilion sehari dan 200 juta setiap minit. Best kan?
Sel-sel yang rosak dan abnormal andai tidak dirawat dan dibaiki boleh membuatkan ianya merebak dan menjadi semakin teruk.  Sebab tu lah ada pelbagai  penyakit kronik contoh jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain lagi.
4 Cara Vivix Bertindak Memperbaiki dan Melindungi SelFungsi terbaik Vivix ialah memperbaiki dan melindungi sel dari di rosakkan oleh radikal bebas. Maksud di sini, bukan ambil Vivix sel tak rosak terus, Tak!! Tapi dengan pengambilan Vivix kadar kerosakan diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resveratrol dan polyphenol tinggi yang terkandung di dalam Vivix. 
Mempertahankan & Mengawal GenetikPengawalan genetik penyumbang kepada deterioras…

Tips Menghadapi Musim Tengkujuh @ Musim Hujan

Image
Ani tak cerita tentang main hujan taw! Musim tengkujuh ni jangan seronok sangat main hujan, petang malam selalu hujan, nak main sedia perisai awal-awal ~ngee
Sebenarnya nak cerita tentang Tips Menghadapi Musim Tengkujuh ni, apa yang boleh di lakukan?
Korang Taw Tak?, bila hujan. sinar matahari yang tugasnya boleh bunuh kuman dan di lindung dek awan gelap lepastu banjir pulak boleh timbulakan penyakit lain. Tips Menghadapi Musim Tengkujuh

1. Banyakkan minum air putih Sebabnya air putih sangat penting untuk detox plus pengambilan air putih secukupnya dapat bantu kulit jadi segar dan takdelah badan dehidrasi.wewiit!
2. Cukup rehat Kurang tidur boleh buatkan badan tak sempat nak recharge sel-sel. Tak cukuplah! 6-8 jam adalah tempoh masa terbaik untuk tidur tapi jangan sebab hujan hangpa balun tidur lebih taw! tak boleh! nanti badan lemau! huhu
3. Jaga kebersihan Balik dari atas, sinar matahari kan dah terlindung, maka kita sebagai empunya badan perlu jaga kebersihan sebaiknya, Cuci tangan sebelum …

Vitamin Rabun Carotomax Shaklee

Image
Ada yang tanya Shaklee ada ke vitamin untuk mata?
Rabun ke, kabur, atau silau malam, untuk peminat gadget untuk mata ni!
Ada ke? adalah :)

Vitamin Rabun Carotomax Shaklee

Kandungan Carotomax Shaklee
Korang Tau Tak? setiap hidangan Carotomax mengandungi :

102 hidangan pisang1 potong ikan salmon89 biji buah rapsberi285 biji buah limau gedang714 biji buah aprikot
Fungsi Dan Khasiat Karatenoid Di Dalam Carotomax Shaklee
Alpha Carotene & Beta CaroteneUntuk menguatkan mata, mengelakkan rabun malam, menghalang degenerasi mata, memperbaiki kulit, mempercepat pemulihan kulit serta mengurangkan kanser usus, payudara dan prostat
LycopeneAnti oksida, anti penuaan, menguatkan sistem imunisasi badan, melindungi aservik dan mengurangkan penyakit kelenjar prostat
AstaxanthinSumber dari mikroalga laut yang dapat melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL
LuteinMenyekat katarak, AMD, glukoma
ZeaxanthinMelindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari,…