Skip to main content

Pemilik Hati, Jiwa & Raga Ani Haryani

Pastinya setiap orang ada orang yang mereka sayang

Ani juga tidak terkecuali

Mereka lah yang ada dalam segenap hati ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Merekalah ada dalam segenap penjuru hati ani, mama, abah, amal, qilah, yana yang ada dalam hati ani. Merekalah yang tahu ani ni bagaimana orangnya, kecil hingga ke besar, apa ani suka, apa yang ani tak suka, gelak ketawa, usik mengusik saja bagi kakak dia bising hehe

Dan adik-adik ani tahu masa bila ani betul-betul marah.Inilah keluarga, punya kekurangan in syaa Allah dengan kepala 6 orang sekarang ini, ianya saling melengkapi In syaa Allah :)

Sungguhlah, ani pastilah sayang mereka. Ani anak sulung kot terus terang pulak tu orangnya kan huhu, bila ada yang sakit je, ani kata ambil Vitamin C, angin ambil Alfalfa, mama pening darah tinggi naik ke? Omega Guard ani sua hehe. Engkorang rasa diorang rimas tak? Kadang-kadang, ani rasa sendiri taw, aku ni tak rimaskan diorang ke? hehe. Paling best ani kata korang ambil jelah vitamin apa je yang ada kat dapur tu ~ngee

Ada yang tak nak tapi bila keluar dengan ani, ani memang standby vitamin dalam beg, selalu Vitamin C kan untuk sistem imun, Vitamin C bantu untuk tingkatkan pertahanan badan taklah mudah kena demam selsema bagai tu, memang ani akan bawak lagi-lagi bila balik kampung mahupun berjalan.

Ani lebih suka vitamin semulajadi daripada drugs.

Korang mesti tahu sebab apa kan? yelah..ani sayang tubuh ani, ani sayang keluarga ani, mestilah nak beri terbaik, tahu baik untuk masa sekarang dan akan datang.

Vitamin C Shaklee ni perlepasan jam demi jam, sumber utamanya adalah jagung.

Alhamdulillah, mereka adalah pinjaman anugerah yang tidak ternilai.

Vitamin Untuk Penjagaan Kesihatan Mereka


Sustained Release Vitamin C Shaklee

Vitamin C ni telan taw untuk dewasa

Apa Kelebihan Vitamin C Shaklee?


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki sistem pendarahan seperti gusi berdarah, lebam 
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomnia, stress
  • Mambantu mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan
  • Merangsang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…