Skip to main content

Perkara Yang Buat Ani Tersenyum Sorang-Sorang

Syukur Alhamdulillah, untuk 2016 sepanjang Januari sampailah hari ni, tiada satu perjalanan yang Allah itu beri sia-sia. Semua penuh dengan hikmah.Alhamdulillah atas segala nikmat

Nak cerita tentang perkara yang buat ani senyum sorang-sorang tu banyak, tapi kali ni ani nak cerita tentang Blog 

Cerita Tentang Blog


rasa macam pentas NC melambai-lambai, In syaa Allah

Serious, ani nak cakap, ani makin jatuh cinta dengan blog ani, sikit-sikit nak tulis kat blog, ada idea je nak curah dekat blog! dah takde entri yang save dalam blog tapi tak publish. Takde! Semua dah selesai Alhamdulillah.

Makin jatuh cinta, jatuh cinta dengan blog! ko dah kenapa Haryani? hehe tak tahulah, ani rasa mungkin doa dan Dia bagi ani jatuh cinta pada lorong ni. Wallahualam

Semangat ni berkobar-kobar taw nak update blog. Jujur, ani takde rasa nak buat karangan ke..tak! berat ke nak update blog. Tiada! Ani cuma rasa tulis jelah apa ani nak tulis dengan gaya bahasa ani sendiri hehe

Nak buat blog, pendapat ani ..jangan risau dengan gaya penulisan kita. Percayalah, kita akan attract orang yang sama dengan kita. Akan ada orang yang suka gaya bahasa kita, apa yang kita sok sek kan, ternanti-nanti apa minah ni nak bercerita , hehe

Buat je! cuma perlu tahu, dalam business ,blog ni kira investment. Faham kan konsep investment?

Modalnya : buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat

Haryani betul-betul dah jatuh cinta dengan blog sendiri . November ni ani rasa betul-betul jatuh cinta melebih-lebih , tiada keterpaksaan, tiada yang memaksa tapi diri sendiri yang jatuh cinta 

Hari ni target 5 entri blog, in syaa Allah

Jangan takut untuk target, Jangan diskaun doa

Semoga Bermanfaat :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…