Skip to main content

NutriFeron Shaklee & Interferon. Apa Kaitannya?

NutriFeron Shaklee adalah supplement favourites orang-orang yang pergi travel dan umrah kan?

Ani dapat peluang, in syaa Allah NutriFeron ani tak tinggal

4 bahan utama yang terbaik untuk penghasilan Interferon semulajadi.

Tapi, Apakah Itu Interferon?

InterFeron

Umum mengetahui, NutriFeron ni bantu untuk penghasilan InterFeron semulajadi, bagi badan lebih kuat untuk sistem imun tubuh kan! Tapi apakah itu Interferon? Penting taw faham Interferon ni :)

Dalam bahasa mudah, Interferon ni fungsinya untuk lindungi tubuh dari pelbagai jenis penyakit terutama sekali penyakit yang disebabkan oleh virus.

Masa virus masuk dalam tubuh dan menginfeksi sel-sel tubuh, Interferon akan segera terbentuk sebelum sistem imun yang spesifik respon kepada infeksi tersebut dan membantu melawan infeksi tersebut.

Interferon penting taw dalam mengaktifkan sel-sel kekebalan tubuh seperti sel-sel pembunuh semulajadi (Natural Killer Cells) dan sel-sel limfosit termasuk makrofag.

Interferon juga dapat meningkatkan perlawanan terhadap infeksi juga sel tumor.

Ibaratnya, seperti rumah terbakar, bombalah Interferonnya :)

NutriFeron pula dia panggil lagi ramai bomba, lagi mudah dan cepat untak padam rumah terbakar tadi :)

NutriFeron Shaklee


NutriFeron Shaklee

NutriFeron Shaklee di cipta oleh Dr Yasuhiko Kujima. Dia ambil masa 40 tahun untuk kaji apa yang terbaik untuk NutriFeron dan dalam penyelidikan dia, dia dah kaji 200 ekstrak tumbuh-tumbuhan tapi yang terbaik adalah 4  (yang ada dalam NutriFeron sekarang)

Kandungan Dalam NutriFeron Shaklee

  • Bunga Sunflower
Menghasil dan memperkuatkan keupayaan memusnahkan virus dan kuman
  • Biji Labu
Meransang pengeluaran InterFeron semulajadi di dalam tubuh dan menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
  • Biji Plantago
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel imun
  • Bunga Japanese Honey Suckle
Menentang penceroboh virus ke kuman

Kelebihan NutriFeron Shaklee


Kelebihan NutriFeron Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan NutriFeron Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…