Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Istimewanya Anggur Muscadine Di Dalam Vivix

Bagi yang mengenali Vivix, pasti tahu Anggur Muscadine adalah bahan asas kepada Vivix
Malah, Shaklee telah patenkan Anggur Muscadine untuk Vivix taw
Istimewanya Anggur Muscadine! Istimewanya Anggur Muscadine Di Dalam Vivix
Anggur Muscadine bukanlah Anggur yang sama seperti kita lihat, Saiznya juga sebenarnya berbeza. Anggur Muscadine sebesar bola golf. Whoaa :) Anggur Muscadine punyai kulit yang keras dan tebalAngggur Muscadine tumbuh di kawasan yang panas dan lembab berbanding anggur biasa yang memerlukan kawasan lebih sejuk dan dingin.
Selain tempat tinggalnya yang berbeza, Anggur Muscadine kulitnya keras dan tebal berbanding anggur biasa yang kulitnya nipis Anggur Muscadine mempunyai 20 kromosomAnggur biasa kebiasaannya mempunyai 19 kromosom. Berbeza dengan Anggur Muscadine yang mempunyai 20 kromosom.
Lebih satu kromosom ini membawa kepada ciri tahan lasak dan ianya mampu merawat dirinya sendiri apabila diserang binatang lain
Lebih 1 kromosom ini bantu kepada ciri antipenuaan khas. Kandunga…

Bagaimana nak jadi Pengedar Sah Shaklee?

Bagi yang berminat dengan Produk Shaklee tapi masih belum jadi Ahli Shaklee

Ada baiknya saya rasa jadi Ahli Shaklee 

Banyak kelebihan menanti Anda :)
Bagaimana Nak Jadi Pengedar Sah Shaklee? Bila sebut nak daftar, tak boleh pergi HQ atau branch. Sebab, nak register kena ada penaja.
Perlu daftar dengan Pengedar Sah Shaklee juga. Belian produk bolah buat belian di Hq atau Branch atau click-click via online laman web Ahli Shaklee, nanti staff gdex atau city link datang, ding dong Assalamualaikum Jadi Ahli terus layak untuk dapatkan harga Ahli dan hak keistimewaan Ahli ShakleeDaftar Ahli Shaklee RM 79.50 termasuk posApa Yang Shaklee Beri Pada Pengedarnya? Harga Ahli & Promosi Untuk Ahli ShakleeApabila Anda register sebagai Ahli, auntomatik Anda dapat buat belian terus dengan harga ahli. Harga ahli diskaun sebanyak 20%
Kebiasaannya, apabila ambil vitamin Shaklee, seluruh anggota rumah akan berjangkit, dapat banyak penjimatan untuk seluruh keluarga Bonus (Cash Back)Setiap produk Shaklee ada UV,…

Testimoni Herbal Blend Untuk Eczema

Eczema ada kering dan basah
Testimoni hana nak beri ni eczema kering , dah ikhtiar macam-macam akhirnya dengan Herbal Blend Testimoni Herbal Blend Untuk Eczema Ini sebenarnya cousin Hana.
Anak cousin Hana ada eczema. Doktor kata dah tak boleh buat apa dah, tunggu sampai besar..
Ikhtiar Herbal Blend. Alhamdulillah tengok sekarang kulitnya cantik!
Habis tak pakai Herbal Blend dah, sapu-sapu bedak je
Herbal Blend Cream multipurpose, sesuai untuk baby dan orang dewasa Kelebihan Herbal Blend Shaklee Semoga Bermanfaat! ATAU Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.
Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani sms/whatsapp : 014-7222642 fb@Instagram : LuvHaryani Shaklee ID : 1073895 "Do What You Love"

Homeless To Harvard

Sebenarnya sendiri rasa nak lari dari kebiasaan
Saya bukanlah orang yang suka tengok movie
Tapi once rasaa nak tengok, guna google kemudian nampak cerita ni dan tengok. Best! Penuh pengajaran. Homeless to Harvard Kisah tentang Liz Murray yang hidupnya penuh cabaran. Maknya ada AIDS, ayahnya ntah ke mana, cuma pergi sekolah untuk jawab exam and she did it! Belajar sendiri still tak nak sekolah.
Liz tak nak sekolah sebab tak nak berpisah dengan Ibunya. Dia tahu Ibunya akan jaga dia tapi sampai Ibunya tiada, dia sedar dia yang jaga Ibunya selama ini dan dia kena berubah untuk dirinya.
Dia apply masuk sekolah untuk golongan mereka, cari ayahnya dekat rumah yang disediakan untuk homeless tu, tipu nombor telefon dan dia berjaya
Sebab dia tahu dia jauh tertinggal, dia tahu dia tiada pilihan lain melainkan belajar balik semua yang dia tertinggal. Cikgu dia kata kau bunuh diri kau sendiri, tapi dia tahu keperitan dulu dan apa yang terbaik untuk dia.
Sampai satu hari, dia antara students yang dapat per…

Promosi Shaklee November 2017

Bulan baru, hari baru apa promosi Shaklee untuk November 2017?
Specialnya adalah promo ni untuk mereka yang belum jadi ahli mari join member dan mestilah ada promo untuk ahli
Shaklee ni murah hati sungguh! Promosi Shaklee November 2017 Ibarat diri sendiri yang teruja dengan promosi untuk bulan ini Twinpack Vivix 5% Off (New Member)Ekslusif hanya untuk Ahli baru, saya yang dah lama kecewa tak dapat 5% diskaun. Dahlah harga ahli, dapat 5% diskaun lagi .
Best promosi ini sebab : * Free membership * Free postage * Cash back next month
Kebaikan Vivix ShakleeMelindungi dan pembaikan sellular DNAPerlindungan Anti-OksidanPeningkatan tenaga sellularMelambatkan pembentukan protein AGEKekebalan dipertingkatkanMenggalakkan biogenesis mitokondriaMenyokong kesihatan kardiovaskularImpak positif pengawal selia genetikMenyokong kesihatan sendiMenyokong kesihatan otakPromotes Good Health and Well BeingFamily Time for Members Set ini pula hanya untuk Ahli Shaklee sahaja. Cuba tengok beli mana-mana produk kombina…

Senior Research Scientist : Dr Sonhee

Baru-baru ni, Dr Sonhee hadir ke HQ Shaklee Sunway untuk Road Show Product Baby
Seronok kan, orang yang berpengaruh dalam bidang sains hadir di HQ
Dr Sonhee adalah Senior Research Scientist Dr Sonhee Tahukah korang? Dr Sonhee berusia 63 tahun (2018) still pakai heels taw.
Tak nampak seperti usia sebenarkan? Rambut juga masih hitam. Dr Sonhee ni pengamal supplement semulajadi sejak habis kolej lagi..usia 23 tahun. Sekarang hampir 40 tahun mengamalkan supplement semulajadi.
Dr Sonhee pernah jadi dietitian. Masa kerja dulu, kawan-kawan dietitian dia kata tak perlu supplement. Cukup dengan makanan sahaja. Tapi apa yang berlaku, pada usia 60an, kawan-kawannya ramai mengalami masalah kesihatan seperti sakit sendi, diabetis, obesiti, chronic fatigue dan pelbagai lagi.
Bagi mereka yang ingin mendapatkan anak, Dr Sonhee sarankan bukan wanita sahaja yang perlu ambil supplement seawal 180 hari mengandung tetapi lelaki juga perlu ambil supplement.
Healthy babies need healthy ovums and healthy sperms.
Nut…

NASA Dan SHAKLEE

Bila sebut NASA, mestilah sebut Angkasawan kan? Angkasawan yang masanya berbulan-bulan atau bertahun tinggal di atas~wee ani seronok tengok mereka ni, tiada tarikan graviti, seronok!
OK, kenapa NASA dengan Shaklee? Shaklee sponsor NASA ke? Oh tidak! 
Tapi, ada cerita yang lebih dan Sangat Best! NASA Dan SHAKLEE
Sebenarnya, NASA telah memberi kepercayaan kepada SHAKLEE untuk sediakan SUPPLEMENT KHAS untuk angkasawan mereka.
Shaklee kan pelopor untuk vitamin semulajadi sejak 1915 dan banyak kajian yang telah dilakukan, Landmark study melibatkan pihak ketiga, bagus ke tak, tetap publish je (tapi nyata semuanya best kan!) ada saintisnya sendiri. Plus moto syarikat pun Sentiasa Selamat, Berkesan & Mesra Alam
Buktinya adalah dengan terbinanya AstroAde (formula multivitamin Vitalea dengan gabungan vitamin dan mineral yang lain) untuk Angkasawan. Sehingga kini, Angkasawan ambil Vitamin Shaklee
Cuba fikir, NASA takkan bagi sesuatu yang cikai atau tak selamat kan untuk Angkasawan nya? Mesti dia ba…

SOYA GMO (Yang Di Ubah Suai Genetiknya)

Pernah dengar, Soya bahaya

Begini begitu.Apa benar soya itu bahaya?
Soya Di Ubah Suai Genetiknya (GMO) Kontroversi yang kata soya tu berbahaya , begini begitu sebenarnya merujuk kepada  Soya GMO (Genetically Modified Organism) .
Soya GMO (yang diubah suai genetiknya) adalah di cipta hasil dari ubahsuai oleh syarikat Monsanto pada 1994. 
Anggaran sehingga kini, lebih daripada 90 peratus soya di dunia adalah soya yang di ubahsuai genetiknya. 
Kenapa diubah suai genetiknya ? Sebab nak soya tu sendiri kebal terhadap racun rumpai "Glyphosate"  Glyphosate ni pun hasil ciptaan Syarikat Monsanto sendiri. Ada tujuan sebenarnya.
Bila disembur racun glyphosate, rumpai lain akan mati kecuali "soya yang kebal racun" (soya yang di ubah genetiknya)
Racun ini fungsinya adalah untuk bantu masalah utama tanaman iaitu rumpai yang tumbuh tak terkawal di ladang tanaman soya
Tapi, tak syoknya adalah ia dikaitkan dengan pelbagai masalah kesihatan.
Antaranya adalah :
AutismAlahan terutamanya glutenK…

Hidup Ini Sebuah Pilihan Dan Perjalanan

Ada orang kata dia di takdirkan untuk tidak berjaya
Buat begini begitu tidak akan sesekali berjaya
Apa benarkah? Sedikit coretan dari iReach Classroom Hidup Ini Sebuah Pilihan Dan Perjalanan Dalam sedar tak sedar, sebenarnya kita memang pun dah ditakdirkan sebagai pemenang. Kita Juara!
Setiap hari 15 kali kita diseru Marilah Menuju Kejayaan! (azan) Cantik! 
120 juta sperma yang ayah kita pancarkan, satu je yang berjaya, itulah diri kita!
Masalahnya ada sifat was-was, nanti, tunggu dulu, lepak chill sedangkan umur tak tahu sampai bila. ALLAH.. paling kecewa  andai ada yang cuba merendahkan diri sendiri, Naudzubillahimin zalik! Kita Juara!
Di dalam keadaan zon selesa, sebagai anak, rasa dan nak mak ayah sentiasa ada dengan kita walhal, satu hari ALLAH pasti jemput mereka ke pangkuanNya
Dah latih diri jadi anak baik semampu boleh? hambaNYA yang baik? Masya ALLAH, boleh menangis
Paling sedih, jika tulis nama diri sendiri pada kertas dengan list apa yang telah dilakukan, layakkah untuk mendapat syur…

Kaitan Senna, Herb Lax Atasi Sembelit

Korang Taw Tak?
Setiap sel, tisu dan organ di dalam tubuh kita sangat bergantung kepada sistem penghadaman yang sihat 
Pemakanan seimbang  kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak dan senaman kerap juga menyumbang kepada pergerakan usus sihat
Herb Lax bantu melegakan masalah sembelit Senna & Herb Lax
Cantik je tumbuhan ni! Kuning warna yang ceria, inilah Senna :)
Senna adalah sejenis herba untuk bantu pergerakan otot usus kita atau kata nama lain membantu dalam perlawasan.
Bestnya adalah Senna adalah bahan utama untuk Herb Lax. Terbaiknya lagi ,Senna ada dalam kitab "Tibb an Nabawi" iaitu Perubatan Nabi
Nabi Muhammad SAW menggunakan Senna untuk masalah yang berkaitan dengan pelawasan dan  Shaklee pula hasilkan Herb Lax sebagai julap lembut
Bukan sekadar pelawasan, Herb Lax juga membantu untuk detox usus, bersihkan segala kotoran pada usus, badan sihat, mood pun jadi ok, kulit jadi lebih bersih. Herb Lax Shaklee Campuran proprietari Herb Lax termasuk daun senna, yang digunakan…

Pentingnya Sumber Vitamin Untuk Ibu Hamil

Ada yang tidak perasan sebenarnya vitamin untuk Ibu Hamil sangat penting untuk Ibu dan bayi.

Apa yang Ibu ambil, anak juga mendapat nutrientnya

Nutrisi yang cukup membantu perkembangan bayi di dalam kandungan. Pentingnya Sumber Vitamin Untuk Ibu Hamil Asid Folik - Mencegah kecacatan bayiVitamin B membantu mencegah kecacatan tiub saraf pada bayi yang boleh memberi kesan pada otak dan sumsum tulang belakang. Ia juga boleh mengurangkan risiko berat badan lahir rendah dan kelahiran pra matang. Asid folik banyak terdapat dalam makanan tambahan dan makanan yang diperkaya.
Berapa banyak asid folik yang diperlukan ibu hamil ini ialah lebih kurang 800mg sehari, sebelum persenyawaan berlaku dan selama kehamilan diperlukan. Sumber asid folik terdapat dalam sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan, kekacang, idealnya asid folik ini diambil tiga bulan awal sebelum persenyawaan berlaku. Ia dapat memastikan ibu dan bayi cukup kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat Kalsium - Peredaran darahMe…

Promosi Shaklee October 2017

Setiap bulan pasti tertunggu-tunggu apa promosi terbaru kan?
Bestnya bila dapat produk yang kita selalu guna untuk ikhtiar kesihatan
Senyuman sampai ke telinga :)) Promosi Shaklee October 2017
Blender sementara stok masih ada. Video di bawah, ani guna blender ni :) Kelebihan ESP ShakleeMilkboosterMemudarkan dan menghilangkan parutDiet yang mengenyangkanKawal kolesterolPayudara anjalMemberi tenagaMembantu masalah kesuburanKulit cantik, halus, gebu, berseriKesihatan prostatPandangan Dr Mohamed Nasr berkenaan ESP Shaklee : klik di sini Video Ani Buat Resepi ESP + Kurma
Semoga Bermanfaat! :)
Anda Berminat Dengan Promosi ESP Shaklee Beli 4 Diskaun 5%?
ATAU Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.
Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani sms/whatsapp : 014-7222642 fb@Instagram : LuvHaryani Shaklee ID : 1073895
"Do What You…

Tanda-Tanda Lelaki Sihat

Hidup yang sihat bukan dilihat daripada luaran sahaja namun keseluruhan
Nyatanya ada yang zahir, luarannya sihat, namun dalamannya belum tentu sihat sepenuhnya
Bagaimana untuk mengetahui lelaki betul-betul sihat? Tanda-Tanda Lelaki Sihat
Kadar denyutan jantungPerkara paling utama adalah memeriksa denyutan jantung. Kadar denyutan jantung yang ideal adalah ketika rehat dalam lingkungan 70 denyutan per minit atau rendah. Jika denyutan lebih daripada itu, perlu perbanyakkan lagi latihan kardio bagi menguatkan jantung. Denyutan jantung normal selepas senamanCara mudah untuk menguji tahap kecergasan badan adalah dengan melihat kadar denyutan jantung kembali normal selepas melakukan senaman kardio Kuku merah jambuJika punyai kuku berwarna merah jambu dan permukaan yang rasa, itu bermakna seseorang itu sihat. Jika terlihat bintik putih, mungkin perlu membuat pemeriksaan badan secara menyeluruh.
Ada bintik di permukaan kuku berkemungkinan seseorang itu diabetis.
Kuku bewarna kuning dikaitkan dengan ma…