Skip to main content

Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak?

Ani dah doakan anak ani since ani belajar lagi hehe. Over kan? Tapi, kalau sesiapa yang pergi solat jemaah di Masjid pun, doa habis solat mesti ada sekali doa isteri, zuriat sedap mata memandang, penyejuk hati, baik lagi jadi Imam bertaqwa kan? so bagi ani takpelah ani doa dari awal

Walaupun tak kahwin lagi hehe

Anak Ladang Dunia Akhirat


Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak? Business Shaklee ni boleh diwariskan. Bila kita dah tiada, business boleh beri pada anak-anak, In syaa Allah

Tapi ada yang lebih penting bagi ani, adalah nak mereka membesar jadi manusia yang baik, manusia yang bermanfaat, In syaa Allah of course berjaya dunia akhirat sayang , In syaa Allah, Aamiin Ya Rabbal Alaamiin (tulis dengan penuh perasaan hehe)

Bukanlah kekayaan yang ani nak letakkan nombor satu dalam hidup mereka. Tak! Cukup jadi manusia yang baik, tak tinggal solat, Al Quran buka setiap hari. Pegang Allah, ani yakin dan percaya Allah akan jaga mereka. Bagaimana keadaan sekalipun! Sesulit bagaimanapun! Bila solat di jaga, in syaa Allah perilaku juga terjaga. Solat tu membetulkan kita kan, In syaa Allah.

Best kan ada zuriat yang kita boleh bentuk, kita boleh asuh dengan acuan sendiri. Pastilah ani nak mereka jadi lebih baik, lebih bagus dari ani.

Sebelum nak dapatkan begitu, ani sendiri kena ubah diri ani jadi baik, bagus dari sebelum ni, In syaa Allah

Hidup kenalah berusaha, ajal tak tahu. At least kalau ani pergi, ani nak dan ada sedikit untuk ani beri pada keluarga ani akan datang, In syaa Allah.

Tidak mengapa untuk doa dari sekarang. Allah takkan balas dengan tangan yang kosong, sama ada di makbulkan terus, di beri penangguhan sementara untuk kebaikan kita atau digantikan dengan yang lebih baik.

Penting berusahalah! Di situ letaknya kasih pada diri. Bila dah kasih pada diri, In syaa Allah, kita mampu membahagiakan orang lain, In syaa Allah 

Im with Shaklee.


Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…