Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak?

Ani dah doakan anak ani since ani belajar lagi hehe. Over kan? Tapi, kalau sesiapa yang pergi solat jemaah di Masjid pun, doa habis solat mesti ada sekali doa isteri, zuriat sedap mata memandang, penyejuk hati, baik lagi jadi Imam bertaqwa kan? so bagi ani takpelah ani doa dari awal

Walaupun tak kahwin lagi hehe

Anak Ladang Dunia Akhirat


Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak? Business Shaklee ni boleh diwariskan. Bila kita dah tiada, business boleh beri pada anak-anak, In syaa Allah

Tapi ada yang lebih penting bagi ani, adalah nak mereka membesar jadi manusia yang baik, manusia yang bermanfaat, In syaa Allah of course berjaya dunia akhirat sayang , In syaa Allah, Aamiin Ya Rabbal Alaamiin (tulis dengan penuh perasaan hehe)

Bukanlah kekayaan yang ani nak letakkan nombor satu dalam hidup mereka. Tak! Cukup jadi manusia yang baik, tak tinggal solat, Al Quran buka setiap hari. Pegang Allah, ani yakin dan percaya Allah akan jaga mereka. Bagaimana keadaan sekalipun! Sesulit bagaimanapun! Bila solat di jaga, in syaa Allah perilaku juga terjaga. Solat tu membetulkan kita kan, In syaa Allah.

Best kan ada zuriat yang kita boleh bentuk, kita boleh asuh dengan acuan sendiri. Pastilah ani nak mereka jadi lebih baik, lebih bagus dari ani.

Sebelum nak dapatkan begitu, ani sendiri kena ubah diri ani jadi baik, bagus dari sebelum ni, In syaa Allah

Hidup kenalah berusaha, ajal tak tahu. At least kalau ani pergi, ani nak dan ada sedikit untuk ani beri pada keluarga ani akan datang, In syaa Allah.

Tidak mengapa untuk doa dari sekarang. Allah takkan balas dengan tangan yang kosong, sama ada di makbulkan terus, di beri penangguhan sementara untuk kebaikan kita atau digantikan dengan yang lebih baik.

Penting berusahalah! Di situ letaknya kasih pada diri. Bila dah kasih pada diri, In syaa Allah, kita mampu membahagiakan orang lain, In syaa Allah 

Im with Shaklee.


Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...