Skip to main content

Pertama Kali Ani Ambil Shaklee Collagen Powder


Ani ada kata ani pergi kelas bersama dengan Pakar Nutrisi Shaklee, dengar tentang Vivix terus tekad nak bagi mama rasa. Alhamdulillah, sampai sekarang :)

Kisah Shaklee Collagen Powder pula, ani pergi kelas ani mohon diri sendiri rasa collagen ni, please hehe

Pertama Kali Dengan Shaklee Collagen Powder


Shaklee Collagen Powder

Masa first time cuba, sayangnya dengan collagen ni. skip skip taw selang 2 hari gitu, yelah benda yang kita sayang.

Tapi, apa yang ani suka dan perasan ketara ambil collagen ni tumit kaki ni sedap pijak! . rasa lembut. Toink Toink!. Lagi sedap berjalan. Boleh berjalan, lompat, Terbang!! ( Ha itu lebih, hehe tapi perasaannya begitu)

Untuk diri ani, ini yang paling ketara. Sungguh!

Ani sedar ani aktif,gerak sana sini, sedap taw kaki pijak! Betul! Shaklee Collagen Powder membantu dalam pergerakan, sokong kesihatan sendi dan tulang. Selain itu, kaki jadi sedap sebab ani tahu dia sekali melembapkan dan kembalikan keanjalan kan? 

Shaklee Collagen Powder cantik dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.

Kandungan Shaklee Collagen Powder


  • Red Snipper Scale , Sisik Ikan Merah
Sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.

  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
Mengandungi Asid Oleik. Sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

  • Ekstrak Pfaffia
Pfaffia digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camelia Japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya, untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

  • Ekstrak dari Kolagen Ikan
Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila di cubit. Kolagen Ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan dan pengeluaran kolagen dalam sel.

  • Ekstrak Kerang-Kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk mengelakkan ketidakselesaan mata.

  • Loctabasilus Acidophilus
Ia adalah sejenis bakteria baik. Membantu dalam mengimbangi usus mikroflora dan  memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Kelebihan Shaklee Collagen Powder


Kebaikan Shaklee Collagen Powder

Testimoni Shaklee Collagen Powder


Testimoni Shaklee Collagen Powder

Testimoni Shaklee Collagen Powder


Semoga Bermanfaat!:)


Anda Berminat Dengan Shaklee Collagen Powder?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…