Skip to main content

Build To Last

Pernah tak bila kita rasa yakin dengan sesuatu, kita teruskan je buat sampai habis?

Begitulah Ani bila ani berbusiness Shaklee

Build To Last adalah tema bagi Business Leader National Conference 2017 :)

Build To Last


Sebelum pergi jauh, ani bagi video Leaders di dalam group iReach 



Rasa tak auranya? Ani berbangga ani dalam group iReach. Awesome :)

Korang tau tak? Bila dah berbusiness Shaklee, business ni berkekalan taw melainkan kita sendiri yang pilih kita tak nak buat. Tapi rugilah kan, alang-alang buat biar buat sampai JADI.

Business Shaklee tak ajar untuk sorang-sorang. Tapi, harus berpimpinan tangan. Biar berjaya ramai-ramai.

Kalau orang kata business tak nak cari orang, well customers juga orang kan? Bagaimana tu? Senyum :)

Bila berbusiness perlu kembangkan group


Betul, business perlu kembangkan group. kena bantu lagi ramai orang. Coaching dari segi komunikasi, sharing semua perlu di buat.

Tak boleh hanya fokus pada diri sendiri, tak pantau anak-anak @ downlines, tak boleh! Anak-anak mak pantau tu maknanya mak bersungguh nak tengok masing-masing dapat bonus, dapat target apa yang dihajati. Jadinya, business ni perlu seiring sejalan. Kita sama-sama bergerak

Business Shaklee satunya yang best adalah tiada istilah upline goyang kaki, upline dapat imbuhan. Tiada! Siapa usaha dia dapat. Hakikatnya downlines boleh pintas bonus upline. Downlines boleh pintas rank upline.

Ani tak terfikir nak pergi business lain. Bila Ani minta dengan Dia, ini laluan yang diberi. Kenapa Ani nak cari lain?

Biar business ni sampai meninggal pun masih berjalan in syaa ALLAH

Sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kan, In syaa ALLAH

Semoga Bermanfaat! :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…