Skip to main content

Plan Travel Ani : Palestin Tahun 2020

In syaa ALLAH, ikutkan planning ani November 2018 pergi Kundasang dengan keluarga.

Tapi ani susuli dengan target 2020 nak pergi Palestine, In syaa ALLAH

Plan Travel Ani : Palestine Tahun 2020


Plan Travel Ani : Palestine Tahun 2020

Ani nak pergi bawak mama In syaa ALLAH. Ani memang nak pergi bumi para anbiya, mungkin dengan ke sana kita pergi menelurusi universiti tabiah ni, kita kuat dari segi fizikal dan mental In syaa ALLAH

Ani nak bawak mama sebab mama pun suka. Mama kata mama percaya dengan Ustaz Abdullah Amin je untuk ke sana huhu sebab Ustaz kenal Imam Masjid kat sana. Ustaz Abdullah Amin memang ada buat ke Palestine setiap bulan. Plus, kita ke sana nanti boleh bawa duit sumbangan serah terus ke Imam nanti Imam agihkan terus kepada mereka disana. Telus! (mama yang gali benda ni diam-diam, terkejut mama tahu semua ni!) nampak kan, sebenarnya mama nak pergi.

Tengok juga belanja sekarang seorang RM 8ribu lebih, bila 2020 harga lebih tinggi ani rasa. Tidak mengapa, ani tetap akan kumpul 10% dari bonus Shaklee. Sikit-sikit simpan, lama-lama jadi bukit kan?

Tempat Yang Ingin Ani Kunjungi Di Palestine


  • Old City, Jerusalem
  • Kippot
  • Mezuzah (Tangkal Yahudi) pintu masuk maqam Nabi Daud as
  • Tempat kelahiran Nabi Isa, Gereja Nativiti
  • Pokok Anggur di Hebron
  • Maqam para sahabat yang dijangkiti Taun: Emmaus
  • Masjid Mahmudiyya : Jaffa, Tel Aviv
  • Replika bot zaman Nabi Isa : Tasik Galilie
  • Masjid Al-Aqsa
  • Menara Masjid Umar ke 2
  • Gereja Holy Sepulchre : Old City
  • Perkampungan Mariam Majdaliyya, Pengikut Nabi Isa : Tasik Galilie
  • Replika Perjanjian Umar, Masjid Umar ke 2 : Old City
  • Tapak kaki Rasulullah SAW : Hebron
  • Gereja perigi Nabi Yaakon : Nablus
  • Papan tanda tentang Area A : Hebron
  • Penjara Jin
  • Masjid Buroq
  • Tembok Buroq
  • Pokok Gharqud
  • Bot yang dijumpai di dasar Tasik Galilie Zaman Nabi Isa as
  • Kelongsong peluru ketika Yahudi menyerang Aqsa. Di simpan dalam Masjid Utama.

Februari 2020, In syaa ALLAH bulan kelahiran mama

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahlli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…