Skip to main content

Bahayanya Krim Kilo

Krim kilo tak asingkan kedengaran.

Lagi-lagi di Instagram, banyak sangat!

Tapi apakah benar ianya selamat?

Bahayanya Krim Kilo

Bahayanya Krim Kilo

Wanita sukakan kecantikan, tapi harus tahu ada krim yang berbahaya diluar sana. Dan ianya sangat bahaya untuk tempoh jangka masa panjang. Ciri-cirinya adalah :

  • Tiada KKM atau sebarang bahan ujian makmal
  • Warna krim ala-ala shining, bersinar, berkilau dan warna terlalu pekat 
  • Teksturnya tak rata, melekit dan kadang-kadang terpisah,ada bahagian berminyak atau padat dalam satu kemasan
  • Bau menyengat ala-ala logam dan selalunya berbau wangi sebab nak sembunyikan bau logam
  • Panas, pedih dan perit masa pakai krim tersebut. Mula pakai pada kulit, ianya akan menjadi kemerah-merahan dan kegatalan
  • Kulit kemerah-merahan bila pada sinar matahari. Seakan-akan udang kena bakar
  • Kulit putih pucat dan tak nampak semulajadi
  • Hasilnya sangat cepat
  • Harus bergantung kepada krim tersebut
Paling risau apabila adanya merkuri dan hidroquinon pada krim kilo tersebut sebab dia menghakis kulit, kulit jadi sampai tiada melanin, dan boleh menyebabkan kanser

Pilihan Ani Set Nutriwhite Shaklee


Pilihan Ani Set Nutriwhite Shaklee

Ani memilih bahan semulajadi, selamat dan adanya saintisnya sendiri. Ani memilih Nutriwhite Shaklee. Nutriwhite, kombinasi nutrient unik dengan paten di gelar WhiteN16, formula botani terkandung Vitamin C aktif dan derivatif akar manis untuk hasilkan kecerahan kulit semulajadi, bantu licinkan permukaan raut wajah supaya lebih segar dan bersinar

Produk Kesihatan Kecantikan Set Nutriwhite Shaklee


  • Ultimate Protection Whitening Lotion
Kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit. Mountain Arnica untuk hilangkan radang kulit. Bina daya tahan kulit terhadap kerosakan persekitaran

  • Shooting Radiance Whitening Softener
Lembut & kembalikan kulit pH seimbang. Kulit lebih segar dan tegang adanya Rosemary. Kudzu menegangkan dan mencerahkan. Marshmallow melembapkan. Sangat berkesan!.

  • Spot Whitening Treatment
Baiki kesan-kesan matahari juga jeragat kulit dengan cepat. Mencerahkan, melindungi dan menghilangkan radang kulit.Menegangkan kulit. Vitamin C aktif beri kecerahan baru untuk kulit wajah jadi lebih halus

  • Daily Defense Whitening Essence
Mencerahkan dan menegangkan kulit. Melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam. Mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari. Memperbaiki kulit serta kembalikan seri wajah

  • Overnight Renewal Whitening Cream
Kembalikan keremajaan kulit semasa tidur. Mengurangkan tompok-tompok hitam dan kembalikan keserian wajah. Bangun kulit gebu, halus, cerah dan berseri

  • Gentle Deep Foaming Cleanser
Rumpai laut menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan. Alga Hijau menyahtoksinkan dan melembapkan. Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

  • Gentle Action Make Up Remover
Jadikan kulit licin, lembut dan berseri. Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati. Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit. Lembut, tak berminyak dan kulit lebih berseri.


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Lengkap Nutriwhite Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…