Skip to main content

Pencemaran, Radikal Bebas Jejaskan Kesihatan?

Ani setuju tentang ini.

Yang menetap di bandar, pasti merasai kesannya. 

Belum lagi ada yang memang pekerjaanya perlu berada di luar.

Pencemaran, Radikal Bebas Jejaskan Kesihatan?



Pencemaran, Radikal Bebas Jejaskan Kesihatan?


Betul. Kita sering terdedah kepada pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan.

Pencemaran alam sekitar, racun serangga, alat penyembur, bahan pencuci untuk kegunaan rumah, makanan , gaya hidup yang tidak sihat, merokok, tidur lewat dan sebagainya. Semuanya dalam linkungan persekitaran kita.

Toksik yang berlebihan dalam badan menjejaskan fungsi hati yang berfungsi sebagai organ penyingkiran toksik utama. Antara tandanya selalu letih, susah nak turunkana berat badan.

Pengumpulan toksik dalam badan boleh memberi masalah pada kulit seperti masalah jerawat, pigmentasi. Lainnya sembelit, masalah penghadaman. Tapi, ada juga berlakunya disebabkan oleh faktor lain.

Radikal bebas ni pula menggambarkan sel-sel rosak yang boleh timbulkan masalah. Mereka ni bebas taw. Molekul ini akan merompak mana-mana molekul untuk hilangkan keperluan lain.

Masalah utamanya adalah radikal bebas ini sering mencederakan sel, merosakkan DNA dan mewujudkan penyakit. 

Vivix Antioksidan Tinggi


Vivix mampu pergi hingga ke peringkat sel. Sel yang tidak sihat di ganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak.


Vivix Antioksidan Tinggi

Vivix melindungi DNA/ Sel daripada rosak

4 Tindakan Vivix Terhadap Sel


4 Tindakan Vivix Terhadap Sel

  • Mempertahankan sel
Ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular


  • Memberi tenaga kepada sel
Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga sel

  • Memperbaiki sel
Vivix membantu pembaikan tahap selular

  • Meningkatkan prestasi sel
Ramuan Vivix 100 kali lebih kuat dari Resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Product) yang boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang mengganggu keutuhan sel.


Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Testimoni Vivix Shaklee

Testimoni Vivix

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…